Verkkouutinen

Ekokem sai Inkoon hiilivoimalaitoksen purku-urakan

31 tammikuu 2017, 08:30

FORTUM OYJ VERKKOUUTINEN 31.1.2017

Ekokem voitti kansainvälisen tarjouskilpailun jälkeen Inkoon hiilivoimalaitoksen purku-urakan. 

”Ekokemin tarjous oli kokonaistaloudellisesti kilpailukykyisin. Yhtiöllä on osaamista purkumateriaalin kierrätyksestä sekä haitta-aineiden ja pilaantuneiden maa-ainesten poistamisesta ja käsittelystä”, Inkoon voimalaitoksen purkuprojektin projektipäällikkö Juha Tella Fortumista kertoo.  

Fortum Power and Heatin ja Ekokemin välillä solmittu sopimus koskee Inkoon hiilivoimalaitoksen purkua sekä purun yhteydessä syntyvän romumetallin myyntipalvelua. Ekokem pyrkii lisäksi myymään purettavia koneita ja laitteita uusiokäyttöön ja varaosiksi. 

Voimalaitoksen purkutyö alkaa 1.4.2017 rakenteissa olevien haitta-aineiden poistolla. Alueella sijaitsevia apurakennuksia puretaan kesän aikana, ja itse voimalaitoksen purkamiseen päästään syksyllä 2017. 

”Alueen maamerkit, eli kaksi komeaa savupiippua kaadetaan purku-urakan viimeisinä, joskus vuoden 2019 loppupuolella”, Juha Tella toteaa.  

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Vesa Maso, Thermal-liiketoiminnan johtaja, puh. 040 830 7859

Lisää aiheesta:
Verkkouutinen 14.6.2016: Fortum sulkee lopullisesti Inkoon hiilivoimalaitoksen 

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 8 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Jo 64 % sähköntuotannostamme on CO2-päästötöntä. Vuonna 2015 liikevaihtomme oli 3,5 miljardia euroa. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä.