Amerplast ja Ekokem lanseeraavat ensimmäisen suomalaisen kiertokassin

Muovi kiertää nyt suomalaisessa yhteiskunnassa. Tänään 17.1. lanseerataan ensimmäinen suomalainen kiertokassi, ESSI, joka on valmistettu kuluttajilta erilliskerätystä muovista.

– Olemme kehittäneet Ekokemin jalostamasta materiaalista vähittäiskaupan ostoskassin ESSIn, joka on ympäristöystävällisin vaihtoehto kantaa ostokset kaupasta kotiin, sanoo Amerplastin toimitusjohtaja Børge Kvamme.

– Suomi on kestävän kehityksen edelläkävijä, mistä perinteisten muovikassien käytön vähentäminen on vahva esimerkki. Olemme kehittäneet Ekokemin jalostamasta materiaalista vähittäiskaupoille ja kuluttajille ESSIn, kiertotalousmallin mukaisen ostoskassin ja ekologisemman vaihtoehdon tavalliselle muovikassille.

Suomalainen kantaa vastuun

– Tarvittava infrastruktuuri on nyt valmiina muovin kierrättämiseen, uudelleen käyttämiseen ja kiertokassien valmistamiseen. Suomalaiset voivat jo jättää perinteiset muovikassit menneisyyteen, Børge Kvamme lupaa.

– Viime vuonna Suomessa alkoi kuluttajamuovipakkausten erilliskeräys RINKI-ekopisteissä, mikä on meille kaikille konkreettinen askel kohti kiertotaloutta. Erilliskerätyt sekä arvokkaat muovit palautuvat Ekokemin Muovijalostamon kautta takaisin muoviteollisuuden raaka-aineeksi. Muovinkierrätys on mahdollisuus paitsi yrityksille myös yhteiskunnalle ja ilmastolle. Arvokkaat materiaalit kulkevat eteenpäin, eikä niitä hukata, kommentoi Ekokemin kierrätysliiketoiminnan johtaja Kalle Saarimaa tilannetta.

– Kuluttajilta erilliskerätty muovi jalostetaan uusimman tekniikan avulla laadukkaaksi CIRCO®-uusiomuoviksi Riihimäellä, Ekokemin Muovijalostamolla kierrätysmuovituotteiden valmistusta varten, Saarimaa jatkaa.

Miksi ESSI on parempi valinta?

Hiilineutraalin ESSI Kiertokassin hiilijalanjälki on pienempi kuin muiden kauppakassien; muovi-, paperi-, kangaskassien, biohajoavien muovikassien tai tavallisten kierrätysmuovikassien (60 % kierrätysmuovia). ESSI Kiertokassin valmistamiseen käytetään yli 90 % kierrätysmuovia.

Kierrätysmuovin käyttö vähentää huomattavasti neitseellisten raaka-aineiden käyttöä. Kierrättämällä muovia voidaan myös vähentää merkittävästi kasvihuonekaasupäästöjä. Ympäristön kannalta ESSI on siis paras valinta päivittäistavarakaupoissa. ESSI saapuu K-ryhmän kauppoihin 17.1, joissa sitä myydään Pirkka ESSI kiertokassi –nimellä.

– Olemme tyytyväisiä yhteistyöhön K-ryhmän kanssa. Tarjoamme kuluttajille ympäristön kannalta paremman vaihtoehdon ja uskomme muidenkin vastuullisten vähittäiskauppojen seuraavan esimerkkiä, Kvamme tiivistää.

– Vastuullisena toimijana haluamme K-ryhmässä olla ensimmäisinä edistämässä kiertotalousmallia ja käyttöönottamassa sen mahdollistamia uusia tuotteita. Samalla haluamme tarjota myös asiakkaillemme mahdollisuuden olla vähentämässä omaa muovin käyttöään ja kannustaa heitä muovin kierrätykseen. Muovinkeräyksellä varustettuja RINKI-ekopisteitä on jo 161 K-ruokakaupan yhteydessä, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske.

Lataa ESSI Kiertokassin tuote- ja tuotantokuvat

Lisätietoa:

Ari-Pekka Pietilä
Myynti- ja tuotekehitysjohtaja, Amerplast
010 214 2284
ari-pekka [piste] pietila [ät] amerplast [piste] com

Kalle Saarimaa
Kierrätysliiketoiminnan johtaja, Ekokem Oyj
010 755 1585
kalle [piste] saarimaa [ät] ekokem [piste] com

Timo Jäske
Vastuullisuuspäällikkö, Keskon päivittäistavarakauppa
050 529 2028
timo [piste] jaske [ät] kesko [piste] fi (timo[dot]jaske[at]kesko[dot]fi)