Verkkouutinen

Fortum valittaa Ruotsin veroviranomaisen vuotta 2014 koskevasta jälkiveropäätöksestä

02 joulukuu 2016, 09:00

FORTUM OYJ VERKKOTIEDOTE 2.12.2016

 

Fortum on saanut Ruotsin veroviranomaiselta noin 29 miljoona euron jälkiveropäätöksen, joka liittyy verovuoden 2014 konsernin sisäisistä lainoista maksettaviin korkoihin. Fortum aikoo valittaa päätöksestä hallinto-oikeuteen ja samalla pyytää maksun lykkäämistä. Fortum ei ole tehnyt asiaan liittyviä varauksia, koska yhtiön mielestä vero on aiheeton.
 

"Fortum on jo maksanut tästä korkotulosta verot Alankomaihin normaalilla 25 % verokannalla. Ruotsin veroviranomaisen päätös tarkoittaa käytännössä kaksinkertaista verotusta ja kuvastaa Ruotsin verolainsäädännön huonoa ennakoitavuutta. Energiantuotanto on pitkän aikavälin pääomavaltaista liiketoimintaa, jossa kansainvälisellä rahoituksella on tärkeä rooli. On tärkeää, että pystymme rahoittamaan toimintaamme tehokkaasti, jotta voimme tehdä investointeja eri maissa”, sanoo Fortumin verojohtaja Reijo Salo.
 

Verotuspäätös koskee Fortumin hollantilaisen rahoitusyhtiön Fortumin ruotsalaisille tytäryhtiöille antamia lainoja. Näiden lainojen korkotulo verotettiin Hollannissa. Ruotsin veroviranomainen katsoo kuitenkin vain hieman yli puolet kunkin lainan koroista vähennyskelpoisiksi eli liiketoimintalähtöisiksi vuonna 2014. Muita korkoja verottaja ei pidä vähennyskelpoisina. Päätös pohjautuu Ruotsin verolainsäädännön muutokseen vuonna 2013.
 

Vuonna 2014 Fortum maksoi veroja yhteensä 464 miljoonaa euroa, josta 226 miljoonaa euroa Ruotsiin. Fortumin kokonaisverokanta vuonna 2014 oli 30,0 % ja Ruotsissa 82,4 %.
 

Fortum Oyj

Viestintä 
 

Lisätietoja: 

Reijo Salo, verojohtaja, puh. 050 452 4443

Lue lisää:

Fortumin tammi-syyskuun 2016 osavuosikatsaus, liite 22: Oikeudenkäynnit ja viranomaismenettelyt

http://apps.fortum.fi/investors/Fortumin_Q3_2016_osavuosikatsaus.pdf 

Fortumin veroraportti on saatavilla sähköisesti: http://apps.fortum.fi/gallery2/Fortum_Veronmaksajana.pdf 

 

Fortum

Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 8 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Jo 64 % sähköntuotannostamme on päästötöntä. Vuonna 2015 liikevaihtomme oli 3,5 miljardia euroa. (NASDAQ HELSINKI: FUM1V). www.fortum.com/fi