Sijoittajauutinen

Fortum ostaa kolme, yhteensä 170 megawatin tuulivoimaprojektia Norjasta

08 marraskuu 2016, 14:00

FORTUM OYJ SIJOITTAJAUUTINEN 8.11.2016 klo 14.00

FORTUM OYJ SIJOITTAJAUUTINEN 8.11.2016 klo 14.00

Fortum on tänään sopinut kolmen tuulivoimaprojektin ostamisesta norjalaiselta Nordkraftilta. Kauppa sisältää toiminnassa olevan Nygårdsfjelletin tuulipuiston sekä täysin luvitetut Ånstadblåheian ja Sørfjordin projektit. Fortum ja Nordkraft solmivat myös yhteistyösopimuksen tuulipuistojen rakennuttamisesta, käytöstä ja kunnossapidosta.

Fortum arvioi, että kauppa saadaan päätökseen vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä. Kaupan hintaa ei julkaista.

Fortum valmistelee Ånstadblåheian ja Sørfjordin projektien rakennuttamista ja arvioi niiden valmistuvan 2018 ja 2019. Toteutuessaan näiden kolmen tuulipuiston kokonaiskapasiteetti olisi noin 170 MW.

"Yksi Fortumin strategian kulmakivistä on toiminnan laajentaminen aurinko- ja tuulivoimaan ja näiden kolmen tuulivoimaprojektin hankinta sopii siihen täydellisesti. Tuulipuistot sijaitsevat lähellä toisiaan, mikä mahdollistaa laitosten tehokkaan käytön ja kunnossapidon. Olen myös erittäin tyytyväinen tuulipuistojen rakentamiseen ja käyttöön liittyvästä yhteistyösopimuksestamme Nordkraftin kanssa", sanoo Kari Kautinen, Fortumin M&A ja Solar & Wind Development -yksikön johtaja.

"Kauppa on tärkeä strateginen askel Nordkraftille, jolla se varmistaa Ånstadblåheian ja Sørfjordin tuulivoimaprojektien etenemisen sekä pienentää konsernin taloudellista riskiä. Kauppa aloittaa pitkäaikaisen yhteistyön Fortumin kanssa ja uskomme yhteistyön hyödyttävän molempia sopimusosapuolia", toteaa toimitusjohtaja Eirik Franzen Nordkraftilta.

Fortum Oyj

Sophie Jolly
Sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Philippe Stohr, Vice President, Wind, Fortum, puh. +33 6 3039 8223

Jakelu:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.com/fi

Nygårdsfjellet, Ånstadblåheia ja Sørfjord tuulipuistot

Kaikki kolme tuulipuistoa sijaitsevat Pohjois-Norjassa. Projektit on käynnistänyt Nordkraft-konserni, joka myös omistaa projektit lukuun ottamatta Vesterålskraft AS:n omistamaa noin 9,5 prosentin vähemmistöosuutta Ånstadblåheia-projektista.

                                   Kapasiteetti                                      Käyttöönotto

Nygårdsfjellet            32 MW                                             2006 ja 2011
Ånstadblåheia            noin 50 MW                                     2018 (arvio)
Sørfjord                      noin 90 MW                                     2019 (arvio)

Nordkraft

Nordkraft AS on vertikaalisesti integroitu vesivoima- (kehitys, rakentaminen ja tuotanto), sähkönjakelu- ja sähkönmyyntiyhtiö. Yhtiön omistavat Narvikin kunta (50,01 %), Troms Kraft (33,33 %) ja Hålogaland Kraft (16,16 %).

Fortum

Fortumin visio on olla puhtaan energian edelläkävijä. Toimitamme asiakkaillemme sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä muita energiaratkaisuja, jotka parantavat nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Jo 64 % sähköntuotannostamme on päästötöntä. Tärkeimmät markkina-alueemme ovat Pohjoismaat, Baltian maat, Venäjä, Puola ja Intia. Vuonna 2015 palveluksessamme oli noin 8 000 energia-alan asiantuntijaa ja liikevaihtomme oli 3,5 miljardia euroa. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi

Valokuvia:
Nygårdsfjelletin tuulipuisto