Verkkouutinen

Fortumin Loviisan voimalaitos koestaa varoventtiilejä 14.–15.9. välisenä aikana

09 syyskuu 2016, 17:00

*ajankohta päivitetty tiistaina 13.9.

Loviisan voimalaitoksen ykkösyksiköllä koestetaan tuorehöyryn varoventtiileitä 14.–15.9. välisenä aikana. Koestukset jakaantuvat tavallista pidemmälle ajanjaksolle, koska vuosihuollossa vaihdetuille venttiileille tehdään niiden käyttöönottoon liittyviä koestuksia.

Koestuksesta aiheutuu voimakkaita purkausääniä, jotka kuuluvat Hästholmenin lähiympäristössä. Prosessissa vapautuu myös höyryä, joka näkyy voimalaitoksen lähiympäristössä. Höyry on puhdasta vesihöyryä, joka tulee turbiineille menevistä höyrylinjoista, eikä siten sisällä radioaktiivisia aineita.

Koestuksesta ei aiheudu vaaraa ihmisille, ympäristölle tai voimalaitokselle.

Lisätietoja koestuksesta:
Timo Eurasto, käyttöyksikön päällikkö, puh. 010 455 4010