Verkkouutinen

Fortum Charge & Drive ja Tesla avasivat suurimman yhteisen sähköautojen latausalueen Norjaan

05 syyskuu 2016, 14:43

FORTUM OYJ VERKKOTIEDOTE 5.9.2016

nebbenes-charge-and-drive-1780px

1. syyskuuta Fortum Charge & Drive ja Tesla avasivat Norjassa suurimman yhteisen sähköautojen latausaseman. Asemalla on 28 latauspistettä, jossa voi ladata eri tyyppisiä sähköautoja. Asema on tärkeässä roolissa yhdistämässä Osloa, Lillehammaria ja Elverumia.

– 28 latauspistettä, joita voidaan käyttää samanaikaisesti, tekevät tästä maailman suurimman latausaseman, jossa voi ladata eri tyyppisiä sähköautoja. Olemme ylpeitä saadessamme olla osa tätä hanketta, sanoo Fortum Charge & Driven Norjan maajohtaja Jan Haugen Ihle.

Nebbenesissä, 45 minuuttia Oslosta pohjoiseen, on tulevaisuudessa paljon latauskapasiteettia. Fortum Charge & Drive tarjoaa latausasemalla kahdeksan pikalatauspistettä. Lisäksi Tesla tarjoaa samalla asemalla 20 latauspistettä.

Fortum Charge & Drive rakentaa parhaillaan latauspisteitä Norjan suuria kaupunkeja yhdistävien moottoriteiden varrelle. Vuoden loppuun mennessä Fortum tarjoaa latausasemia 50 kilometrin välein Oslon ja Torndheimin, Oslon ja Bergenin, Oslon ja Kristiansandin, Kristiansandin ja Stavangerin sekä Stavengerin ja Bergenin välillä. Fortum tarjoaa sähköautoilijoille latausasemia myös pohjoisemmassa Trondheimin ja Bodøn välillä.

- Tähän mennessä olemme asentaneet jo noin 160 uutta pikalatauspistettä Norjaan, ja lisää on tulossa ennen vuoden loppua, Jan Haugen Ihle kertoo.

Lisätietoja
Jan Haugen Ihle,  Fortum Charge & Drive Norjan maajohtaja, puh. +47 907 45 215

Fortum Charge & Drive
Fortum Charge & Drive on edelläkävijä sähköautojen latauspalveluiden tarjoamisessa ja toimii Norjassa, Islannissa, Ruotsissa ja Suomessa. Latausverkosto koostuu Pohjoismaissa 812 latauspisteestä.