Verkkouutinen

Loviisan voimalaitoksen Meidän ympäristömme 2015 -esite julkaistu

06 heinäkuu 2016, 13:38

Menneen vuoden tärkeimmät ympäristöasiat on koostettu jokavuotiseen "Meidän ympäristömme" -julkaisuun.

​Fortumin Loviisan voimalaitoksella oli onnistunut tuotantovuosi 2015. Voimalaitoksella tuotettiin sähköä ilman hiilidioksidipäästöjä yhteensä 8,47 TWh, mikä vastaa noin 13 prosenttia Suomen sähköntuotannosta.

Laitoksen turvallisuustekninen kunto säilyi hyvänä, sekä tuotanto että laitteiden käytettävyys erittäin korkealla tasolla. Hyvä laitosturvallisuus on työntekijöiden ja ympäristön kannalta turvallisen ja tehokkaan toiminnan ehdoton edellytys.

Haluamme olla turvallinen työpaikka sekä työntekijöillemme että meille töitä tekeville urakoitsijoille ja palveluntoimittajille. Vuonna 2015 sekä omalle henkilöstölle että urakoitsijoille tapahtuneiden työtapaturmien lukumäärä väheni merkittävästi edellisvuodesta. Uskomme, että kaikki työtapaturmat ovat ehkäistävissä, kun osaaminen ja asenne ovat kohdallaan, mahdolliset vaarat tiedostetaan ja niiltä suojaudutaan.

Vuonna 2015 pysyimme ympäristövaikutusten osalta kaikilta osin lupaehtojen rajoissa. Pitkäjänteinen kehitystyö säteilytyöntekijöiden annosten pienentämiseksi vuosihuollon aikana on tuottanut merkittäviä tuloksia. Henkilöstön yhteenlaskettu säteilyannos oli ykkösyksiköllä käyttöhistorian alhaisin ja kakkosyksiköllä sen täysien käyttövuosien toiseksi alhaisin.

Lue lisää Meidän ympäristömme2015 -esitteestä täältä.