Verkkouutinen

Fortum sulkee lopullisesti Inkoon hiilivoimalaitoksen

14 kesäkuu 2016, 14:21

FORTUM OYJ VERKKOTIEDOTE 14.6.201

 

Fortum on päättänyt poistaa Inkoon hiilivoimalaitoksen käytöstä lopullisesti. Laitoksen mahdollisesta purkamisesta tehdään erillinen päätös purkuselvityksen valmistuttua myöhemmin tänä vuonna. Sähköä Inkoon voimalaitoksella ei ole tuotettu helmikuun 2014 jälkeen, jolloin yhtiö siirsi voimalaitoksen kolme yksikköä pitkäaikaiseen säilöntään. Laitoksen neljäs yksikkö poistettiin käytöstä jo vuoden 2013 loppupuolella.

 

Fortum ilmoitti aiemmin tänä vuonna tehneensä varauksen (pörssitiedote 20.1.2016) liittyen Inkoon voimalaitoksen purkamiseen ja ilmoitti aloittavansa valmistelut sitä varten. Fortumille ei ole kannattavaa pitää Inkoon voimalaitosta enää pitkäaikaisessa säilönnässä. Hiililauhdetuotannon tarve pohjoismaisilla sähkömarkkinoilla on vähentynyt jatkuvasti viime vuosina, eikä muutosta tähän tilanteeseen ole näkyvissä.

 

Voimalaitoksen lopulliseen käytöstäpoistoon liittyvät käytännön toimenpiteet aloitetaan loppuvuodesta 2016, kun sulkemispäätöksen ilmoittamisesta Energiavirastolle on kulunut vaadittavat kuusi kuukautta.

 

Inkoon voimalaitoksen sulkemisella ei ole henkilöstövaikutuksia. Voimalaitoksen vajaan 10 henkilön käyttö- ja kunnossapitohenkilöstö on siirtymässä 1.7.2016 alkaen Maintpartnerin palvelukseen. Tästä muutoksesta päätettiin jo aiemmin tänä vuonna.

 

Vuosina 1974–1978 käyttöönotettu Inkoon 1 000 megawatin hiililauhdelaitos on toiminut viime vuosikymmenet varavoimalaitoksena ja tuottanut sähköä pohjoismaisille markkinoille pääosin kulutushuippujen aikana. Inkoon voimalaitoksen yksi yksikkö oli vuosina 2011–2013 osana Energiaviraston tehoreserviä, mutta ei ole tullut valituksi tehoreserviin sen jälkeen.

 

Fortum Oyj

Viestintä

 

Lisätietoja:

Vesa Maso, Thermal-liiketoiminnan johtaja, puh. 040 830 7859

 

Lisää aiheesta: 
Pörssitiedote 20.1.2016: Fortumin viimeisen neljänneksen 2015 nettotulokseen noin -185 miljoonan euronkertaluonteinen vaikutus arvonalentumisista ja varauksista sekä johdannaistenkäyvän arvon muutoksista

 

Fortum
Fortumin visio on olla puhtaan energian edelläkävijä. Toimitamme asiakkaillemme sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä muita energiaratkaisuja, jotka parantavat nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Jo 64 % sähköntuotannostamme on päästötöntä. Tärkeimmät markkina-alueemme ovat Pohjoismaat, Baltian maat, Venäjä, Puola ja Intia. Vuonna 2015 palveluksessamme oli noin 8 000 energia-alan asiantuntijaa ja liikevaihtomme oli 3,5 miljardia euroa. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi