Verkkouutinen

Fortum selvittää voimalaitokselle toimitettujen osien vaatimuksenmukaisuuden

17 kesäkuu 2016, 11:00

Keväällä 2016 Ranskassa ydinvoimalaitosten laitehankintojen yhteydessä havaittujen materiaalien valmistus- ja tarkastusdokumenttien puutteiden ja virheellisyyksien vuoksi STUK on pyytänyt suomalaisilta voimayhtiöiltä selvitystä ydinvoimalaitoksille toimitettujen osien vaatimuksenmukaisuudesta liittyen näihin havaintoihin.

Fortum selvittää, onko Loviisan voimalaitoksen viimeaikaisten laite- ja komponenttiuusintojen yhteydessä syytä epäillä sääntöjen vastaisia puutteita tai virheellisyyksiä liittyen yllämainittuihin havaintoihin osallisena olleisiin toimijoihin. Yhtiön alustavien tutkimusten mukaan selvityksen piirissä olevia toimittajia ei ole käytetty mihinkään voimalaitoksen hankintaan liittyen. Loviisan voimalaitosta koskeva selvitys lähetetään STUKiin lokakuun loppuun mennessä.

Fortum kehittää jatkuvasti toimenpiteitä tuote- ja dokumenttiväärennösten tunnistamiseksi. Viimeksi joulukuussa 2015 järjestimme yhdessä STUKin kanssa tiedotus- ja koulutustilaisuuden ydinalan toimijoille erilaisten tuote- ja dokumenttiväärennösten tunnistamiseksi.

Yhteyshenkilö:
Teuvo Hämäläinen, Ryhmäpäällikkö, Strateginen hankinta, Loviisan voimalaitos, 010 455 4450