Kiertotalouskylän jalostamot käynnistyivät

Ekokemin Kiertotalouskylä käynnistettiin Riihimäellä 9. toukokuuta, kun Ekojalostamo ja Muovijalostamo aloittivat ensimmäisten jäte-erien käsittelyn. Laitoksilla on käynnissä koeajovaihe, ja virallisia avajaisia vietetään myöhemmin kesällä.

Ekojalostamossa käsitellään vuodessa noin 100 000 tonnia kotitalousjätettä sekä kaupan ja teollisuuden jätteitä. Sekajätteestä erotetaan orgaaninen aines, muovit ja metallit sekä tuotetaan kierrätyspolttoainetta. Kaikesta laitoksen vastaanottamasta jätteestä 99 % hyödynnetään.

- Kuluvan viikon maanantaina Ekojalostamoon ja Muovijalostamoon ajettiin ensimmäisen kerran kotitalousjätettä ja käynnistettiin koeajovaihe. Ensimmäinen koeajo sujui odotetusti, ja jatkamme koeajoja kesän yli, Ekokemin uusista liiketoiminnoista vastaava johtaja Mari Puoskari kertoo.

Kiertotalouskylän Muovijalostamossa käsitellään vuositasolla 20 000 tonnia muovia uusiokäyttöön. Vuoden vaihteessa alkaneen kuluttajamuovipakkausten erilliskeräyksen muovit päätyvät käsiteltäviksi Muovijalostamoon. Lisäksi siellä käsitellään maataloudelta ja kaupalta erilliskerättyä muovia. Eri lähteistä kerätyt muovijätteet jalostetaan Ekokemin Muovijalostamossa laadukkaaksi uusioraaka-aineeksi teollisuudelle. Ekokem toimittaa Muovijalostamostaan muoviraaka-ainetta mm. Amerplast Oy:n muovikassituotantoon.

- Kierrätysraaka-aineilla on yhä enemmän arvoa niin teollisuudelle kuin kuluttajille. Kierrätyksen tärkeimpiä ajureita ovat asiakastarve uusiomateriaaleille ja lainsäädäntö. EU-tasolla vaatimukset kiristynevät edelleen, Mari Puoskari jatkaa.

Lisätiedot:

Mari Puoskari
Senior Vice President New Business Ventures
Ekokem
puh. 050 537 2595