Pörssitiedote

Fortum tehnyt alustavan, ei-sitovan tarjouksen Ekokemin hankinnasta

13 toukokuu 2016, 09:15

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 13.5.2016 klo 9.15

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 13.5.2016 klo 9.15 

Fortum on tehnyt alustavan, ei-sitovan tarjouksen Ekokem Oyj:n osakkeista yhtiön neljälle suurimmalle osakkeenomistajalle eli Suomen valtiolle (valtioneuvoston kanslian omistajaohjausyksikkö), Suomen Kuntaliitolle, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmariselle ja HSY Helsingin Seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymälle. Nämä omistajat omistavat yli 80 prosenttia yhtiön osakkeista.

Fortum ei tässä vaiheessa arvioi mahdollista aikataulua tai lopputulosta.

Ekokem on pohjoismainen kiertotalousyhtiö, jonka omistus sopisi hyvin Fortumin puhtaan energian strategiaan tarjota kestäviä ratkaisuja mm. kaupunkien energia- ja jätehuoltoon.


Fortum Oyj
Sophie Jolly
Johtaja, sijoittajasuhteet ja talousviestintä


Lisätietoja:
Sophie Jolly, johtaja, sijoittajasuhteet ja talousviestintä, puh. 010 45 32552


Fortum
Fortumin visio on olla puhtaan energian edelläkävijä. Toimitamme asiakkaillemme sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä muita energiaratkaisuja, jotka parantavat nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Jo 64 % sähköntuotannostamme on päästötöntä. Tärkeimmät markkina-alueemme ovat Pohjoismaat, Baltian maat, Venäjä, Puola ja Intia. Vuonna 2015 palveluksessamme oli noin 8 000 energia-alan asiantuntijaa ja liikevaihtomme oli 3,5 miljardia euroa. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi