Verkkouutinen

Fortum ja Maintpartner yhteistyöhön voimalaitosten ja kaukolämpöverkkojen käytössä ja kunnossapidossa

02 toukokuu 2016, 15:30

FORTUM OYJ VERKKOUUTINEN 2.5.2016

 

Fortum ja Maintpartner ovat allekirjoittaneet tänään voimalaitosten ja kaukolämpöverkkojen käyttöä ja kunnossapitoa koskevan kumppanuussopimuksen. 

Sopimus koskee Espoon Suomenojan, Järvenpään, Joensuun, Meri-Porin ja Inkoon voimalaitosten sekä Espoon, Keski-Uudenmaan ja Joensuun kaukolämpöverkkojen käyttöä ja kunnossapitoa. Sopimuksen mukaisesti noin 230 henkilöä Fortumista siirtyy Maintpartnerin palvelukseen vanhoina työntekijöinä, pääosin 1.9.2016. Järjestelyn toteuttaminen edellyttää, että tarvittavat kilpailuviranomaishyväksynnät on saatu.

Fortumin omistus voimalaitoksissa ja kaukolämpöverkoissa säilyy ennallaan ja Fortum huolehtii jatkossakin kaukolämpöasiakkaista ja heidän palveluistaan. Asiakkailta tämä järjestely ei vaadi mitään toimenpiteitä. 

"Voimalaitosten ja verkkojen laadukas käyttö ja kunnossapito sekä turvallisuus, ympäristöasiat ja asiakastyytyväisyys ovat erittäin tärkeitä Fortumille", toteaa Fortumin City Solutions -divisioonan johtaja Markus Rauramo. "Meille oli tärkeätä löytää luotettava kumppani, joka pystyy laadukkaaseen palveluun ja tarjoaa hyvän työpaikan osaavalle henkilöstöllemme. Maintpartnerin asiantuntemus, toimintamalli ja energia-alan kokemus olivat tärkeitä tekijöitä valinnassa. Meillä on jo aiempaa kokemusta Maintpartnerista, ja ne kokemukset puhuvat tämän valinnan puolesta", Rauramo jatkaa.

Kumppanuussopimus on Fortumille myös askel eteenpäin tuotantokapasiteetin kilpailukyvyn varmistamiseksi ja kustannusrakenteen parantamiseksi energia-alan nykyisin erittäin vaativissa oloissa.

"Toivotamme uudet osaajat lämpimästi tervetulleiksi Maintpartnerille. Haluamme tarjota heille kansainvälistyneessä yrityksessämme entistäkin laajemmat osaamis- ja työuramahdollisuudet teollisuusasiakkaiden erikoistuneissa palveluissa. Mainpartnerille tämä on juuri sopiva täydennys energia-alan palveluvoimaamme", sanoo konsernijohtaja Johan Westermarck Maintpartnerilta. 

Yksi Fortumin strategian neljästä kulmakivestä on kaupungeille tarjottavat kestävät energiaratkaisut. Fortumin tarjonta kattaa jatkossakin tehokkaat ja luotettavat kaukolämpö- ja kaukokylmäratkaisut, monipuoliset sähkön kuluttajaratkaisut ja sovellukset, jätteiden käsittelyn ja hyödyntämisen energian tuotannossa sekä sähköisen liikenteen edistämisen älykkäiden latausjärjestelmien avulla. Ensisijaisia markkina-alueita ovat nykyiset kotimarkkinat ja muut Euroopan maat. 

 

Fortum Oyj

Konserniviestintä

 

 

Lisätietoja: 

Fortum: 

- Markus Rauramo, Fortum, City Solutions -divisioonan johtaja, 010 452 1909

- Fortumin mediapuhelin, 040 198 2843

 

Maintpartner:

Jukka Kallioniemi, liiketoimintajohtaja, Projektit & Asiantuntijapalvelut, 050 453 2727

 

Maintpartner 

Maintpartner on pohjoismainen teollisuuden käyttö- ja kunnossapitopalveluja toimittava yritys. Tarjoamme digitaalisiin ratkaisuihin perustuvaa analytiikkaa, työkaluja ja prosesseja optimoidaksemme tuotannon käytettävyyttä. Yhdistämme ihmisten osaamisen ja tuotanto-omaisuuden hallinnan mahdollisimman laadukkaasti. Visiomme on olla teollisuuden käytön ja kunnossapidon edelläkävijä - Pohjois-Euroopan johtava teollisuuden kunnossapitoyritys, jolla on toimintaa eri puolilla maailmaa.

Maintpartner Groupin henkilöstön määrä on noin 1900 ja vuotuinen liikevaihto noin 190 miljoonaa euroa. Konsernilla on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Puolassa ja Virossa. Maintpartner Groupin omistavat johto ja CapManin hallinnoimat rahastot. Lisätietoja osoitteessa www.maintpartner.fi.

 

Fortum

Fortumin visio on olla puhtaan energian edelläkävijä. Toimitamme asiakkaillemme sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä muita energiaratkaisuja, jotka parantavat nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Jo 64 % sähköntuotannostamme on

päästötöntä. Tärkeimmät markkina-alueemme ovat Pohjoismaat, Baltian maat, Venäjä, Puola ja Intia. Vuonna 2015 palveluksessamme oli noin 8 000 energia-alan asiantuntijaa ja liikevaihtomme oli 3,5 miljardia euroa. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi​