Verkkouutinen

Fortum ja Lahden kaupunki selvittävät yhteistyömahdollisuuksia energiaratkaisuissa

10 toukokuu 2016, 12:10

FORTUM OYJ VERKKOTIEDOTE 10.5.2016

Fortum ja Lahden kaupunki selvittävät mahdollisuuksia yhteistyöhön, joka koskee lämpöliiketoiminnan kehittämistä Lahden seudulla.

Lahdessa on kaavailtu vanhan voimalaitoksen korvaamista uudella. Samassa yhteydessä halutaan arvioida laajemmin lämpöliiketoiminnan strategisia ratkaisuja.

Fortum tutkii mahdollisuutta perustaa Lahden kaupungin kanssa yhteisyritys, johon siirtyisi Lahti Energian sähkön ja lämmön tuotanto sekä lämpöliiketoiminta, ja samalla osallistua uuden voimalaitosratkaisun suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Lahti Energia Oy:n sähkönmyynti, tuotanto-osuudet energiayhtiöissä ja LE-Sähköverkko Oy eivät kuulu selvityksen piiriin.

Selvitystyö ja neuvottelut alustavasta ehdotuksesta pyritään saattamaan päätökseen kesän 2016 aikana, jonka jälkeen osapuolet tekevät päätöksensä mahdollisesta yhteistyöstä. 

Tavoitteena on Lahden kaupungin strategian mukainen siirtyminen energiaratkaisuihin, jotka vahvistavat Lahden asemaa ympäristökaupunkina.

Fortum haluaa uuden strategiansa mukaisesti tarjota osaamisensa ja kokemuksensa avulla kasvukeskuksille kestäviä ja kiertotaloutta edistäviä ratkaisuja. Fortumin tarjonta kattaa muun muassa tehokkaat ja luotettavat kaukolämpö- ja kaukokylmäratkaisut.

Toteutuessaan kumppanuus tarjoaisi mahdollisuuden yhdistää Lahden ja Fortumin osaamiset kiertotaloudessa ja luoda entistä vahvempi ekosysteemi Lahden seudulle.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja: 
Fortumin mediapuhelin, 040 198 2843

Fortum
Fortumin visio on olla puhtaan energian edelläkävijä. Toimitamme asiakkaillemme sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä muita energiaratkaisuja, jotka parantavat nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Jo 64 % sähköntuotannostamme on päästötöntä. Tärkeimmät markkina-alueemme ovat Pohjoismaat, Baltian maat, Venäjä, Puola ja Intia. Vuonna 2015 palveluksessamme oli noin 8 000 energia-alan asiantuntijaa ja liikevaihtomme oli 3,5 miljardia euroa. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi