Verkkouutinen

Loviisan ydinvoimalaitoksen laaja valmiusharjoitus Loviisa16 keskiviikkona 27.4.2016

25 huhtikuu 2016, 10:00

Loviisan ydinvoimalaitoksen laaja, kolmen vuoden välein järjestettävä lakisääteinen, kansallinen pelastustoimintaharjoitus pidetään keskiviikkona 27.4.2016.

Loviisa16-harjoituksen järjestämisestä vastaa Itä-Uudenmaan pelastuslaitos ja harjoitus toteutetaan yhteistoiminnassa Fortumin, Pelastusopiston ja pelastustoimintaan osallistuvien viranomaisten sekä muiden tahojen kanssa. Harjoitukseen osallistuu yhteensä yli 50 organisaatiota, muun muassa  ministeriöitä, kuntia, aluehallintoa, asiantuntijalaitoksia ja virastoja. Harjoitukseen osallistuu myös kymmeniä Helsingin yliopiston opiskelijoita, joista osa esiintyy harjoituksessa median edustajina ja osa kansalaisina.

Harjoitus sisältää tällä kertaa rajoitetun evakuointiharjoituksen Loviisassa sekä säteilymittauspartioiden toimintaharjoituksen pelastuslaitoksen määräämässä laajuudessa.