Verkkouutinen

Fortumin Loviisan voimalaitoksen turbiinimodernisointi etenee – uusi korkeapaineturbiini saapuu laitokselle 26.4.2016

22 huhtikuu 2016, 15:15

Uuden korkeapaineturbiinin arvioidaan saapuvan Fortumin Loviisan voimalaitokselle tiistaina 26.4.2016 kello 7 mennessä. Erikoiskuljetus Vuosaaren satamasta Helsingistä Loviisaan tapahtuu maanantain ja tiistain välisen yön aikana. Kuljetuksen pituus on liki 27 metriä, leveys noin 4 metriä ja korkeus reilut 4 metriä. Painoa yhdellä turbiinilla on reilut 85 tonnia ja kuljetuksen kokonaismassa on 131 tonnia.

Toinen korkeapaineturbiini saapuu laitokselle toukokuussa. Loviisan voimalaitoksen korkeapaineturbiinien modernisaation myötä Loviisan voimalaitoksen sähköteho nousee noin 24 MW. Turbiinien modernisoinnit Fortumille toimittaa Doosan Skoda Power ja ne toteutetaan normaalien vuosihuoltojen yhteydessä vuosina 2016-2018. Modernisaatio on osa Loviisan voimalaitoshistorian suurimpia investointihankkeita ja laitoksen jatkuvaa parantamista, jolla varmistetaan laitosyksiköiden luotettava sähköntuotanto niiden käyttöiän loppuun saakka.

Hankkeen avulla parannetaan merkittävästi turbiinilaitoksen sähköntuotannon hyötysuhdetta ilman, että reaktorin lämpöteho nousee. Koska modernisointi kohdistuu pelkästään turbiineihin, ei sillä ole vaikutusta reaktorilaitokseen tai ydinturvallisuuteen.

Loviisan voimalaitoksen laitosyksiköiden yhteenlaskettu sähköntuotantoteho on nykyisin 998 MW.

Lisätietoja:
Samuli Savolainen, ryhmäpäällikkö, Loviisan voimalaitos, puh. 040 455 402

Loviisan voimalaitos
Fortumin kokonaan omistaman Loviisan voimalaitoksen käyttökerroin vuonna 2015 oli 92,9 %. Käyttökerroin oli kansainvälisessä mittakaavassa painevesilaitosten parhaita. Voimalaitoksella tuotettiin sähköä yhteensä 8,47 terawattituntia, mikä on noin 13 % Suomen sähköntuotannosta. Loviisan voimalaitos työllistää reilun 500 fortumlaisen lisäksi noin 100 muiden yritysten vakinaista työntekijää, jotka käyvät töissä voimalaitosalueella päivittäin. Fortum investoi vuonna 2015 Loviisan voimalaitokseen yhteensä noin 80 miljoonaa euroa.