Verkkouutinen

Fortumille aiesopimus Intian uuden 70 MW:n aurinkovoimalaitoksen sähköstä

02 maaliskuu 2016, 09:22

FORTUM OYJ VERKKOTIEDOTE 2.3.2016 

 

Fortum on saanut Intian suurimmalta sähköyhtiöltä, National Thermal Power Corporationilta (NTPC) 25-vuotisen aiesopimuksen Fortumin uudessa 70 MW:n aurinkovoimalaitoksessa tuotetun sähkön myymisestä NTPC:lle. Lopullinen sähkönostosopimus aiotaan allekirjoittaa maaliskuun loppuun mennessä, jonka jälkeen Fortum voi viimeistellä Bhadla-aurinkopuistoon Rajahstanin osavaltioon rakennettavan voimalaitoksen suunnitelmat. 

Fortum voitti tammikuussa käänteisen huutokaupan 70 MW:n aurinkovoimaprojektista, joka takaa tuotetulle sähkölle 25 vuodeksi 4,34 Intian rupian / kWh (noin 60 euroa/MWh) hinnan. Sähköisen tarjouskilpailun järjesti NTPC osana Intian valtion uusiutuvan energian investointiohjelman, Jawaharlal Nehru National Solar Missionin (JNNSM), toista vaihetta.

Fortumilla on tällä hetkellä Intiassa kaksi aurinkovoimalaitosta, Rajahstanin ja Madhya Pradheshin osavaltioissa. Voimalaitosten yhteenlaskettu kapasiteetti on 15 MW.


Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja: 
Markus Rauramo, Heat, Electricity Sales and Solutions -segmentin johtaja, puh. 0104521909


Fortum
Fortumin visio on olla puhtaan energian edelläkävijä. Toimitamme asiakkaillemme sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä muita energiaratkaisuja, jotka parantavat nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Jo 64 % sähköntuotannostamme on päästötöntä. Tärkeimmät markkina-alueemme ovat Pohjoismaat, Baltian maat, Venäjä, Puola ja Intia. Vuonna 2015 palveluksessamme oli noin 8000 energia-alan asiantuntijaa ja liikevaihtomme oli 3,5 miljardia euroa. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi