Sijoittajauutinen

Fortum saattoi päätökseen puolalaisen sähkö- ja kaasuyhtiö Grupa DUON S.A.:n hankinnan

07 maaliskuu 2016, 18:15

FORTUM OYJ SIJOITTAJAUUTINEN 7.3.2016 KLO 18.15 EET

FORTUM OYJ  SIJOITTAJAUUTINEN  7.3.2016  KLO 18.15 EET

Fortum on tänään hankkinut omistukseensa 93,35 prosenttia puolalaisesta sähkö- ja kaasuyhtiöstä Grupa DUON S.A.:sta (Duon) julkisen ostotarjouksen päätteeksi. Tarjottu osakekohtainen hinta oli 3,85 Puolan zlotya, eli Fortum maksoi osakkeista yhteensä noin 100 miljoonaa euroa. 

Duon on tällä hetkellä listattuna Varsovan pörssissä ja julkistaa vuoden 2015 tilinpäätöksensä 15.3.2016. Fortum raportoi Duonin Heat and Electricity Sales and Solutions -segmentissään.

Strategiansa mukaisesti Fortum kehittää kestäviä energiaratkaisuja kaupungeille ja hakee kasvua sähkönmyynnissä ja siihen liittyvissä palveluissa entistä laajemmalla markkina-alueella. Näitä tavoitteita Duonin hankinta tukee hyvin. Yrityskaupalla ei ole vaikutusta Duonin asiakkaisiin, vaan yhtiö palvelee heitä kuten ennenkin. 

"Duon on hyvin johdettu yhtiö, jolla on erittäin pätevä johto ja henkilöstö. Yhtiön markkina-asema on vahva etenkin pienten ja keskisuurten asiakkaiden segmenteissä. Duon tarjoaa Fortumille hyvän kasvualustan sähkön ja kaasun loppukäyttäjämarkkinoille Puolassa", sanoo Fortumin sähkönmyyntiliiketoiminnan johtaja Matti Saario.

"Olen tyytyväinen julkisen ostotarjouksen lopputulokseen. Sen myötä voimme jatkaa kunnianhimoista suunnitelmaamme kasvattaa liiketoimintaamme ja palvella asiakkaita Puolassa entistä paremmin tarjoamalla heidän käyttöönsä laajan valikoimamme innovatiivisia tuotteita ja palveluita", hän lisää.

Duon on perustettu vuonna 2000 ja on yksi johtavista yksityisistä sähkön ja maakaasun tarjoajista Puolassa. Yhtiö on lisäksi yksi suurimmista nesteytetyn maakaasun jakelijoista ja kuljettajista. Duonin palvelutarjooma, kokemus ja osaaminen sopivat hyvin yhteen Fortumin kanssa Puolassa.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Medialle: Izabela Van den Bossche, viestintäjohtaja, Puola, puh. +48 692 209 428

Sijoittajille ja analyytikoille: Sophie Jolly, sijoittajasuhdejohtaja, puh. 010 45 32552

Jakelu:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.com/fi
 
Duon Capital Group
Duon myy sähköä ja maakaasua. Yhtiö on perustettu vuonna 2000, ja se on tällä hetkellä yksi johtavista yksityisistä sähkön ja maakaasun tarjoajista Puolassa. Se on lisäksi nesteytetyn maakaasun johtava jakelija ja kuljettaja. Vuonna 2014 yhtiön liikevaihto oli 636 miljoonaa Puolan zlotya (152 miljoonaa euroa) ja käyttökate (EBITDA) 36 miljoonaa Puolan zlotya (9 miljoonaa euroa). Tällä hetkellä yhtiön palveluksessa noin 500 työntekijää. Yhtiö on ollut listattuna Varsovan pörssissä vuodesta 2007 lähtien (DUO:WSE).

Fortum Puolassa
Fortum on toiminut Puolassa vuodesta 2003. Yhtiöllä on tällä hetkellä kolme CHP-laitosta ja 800 km kaukolämpöverkkoa, joka palvelee noin 360 000 kotitaloutta Płockin, Wrocławin, Częstochowan, Zabrzen ja Bytomin kaupungeissa. Sähköntuotantokapasiteetti on 200 MW ja lämmöntuotantokapasiteetti yli 1 100 MW. Fortum rakentaa parhaillaan uutta yhdistetyn sähkön ja lämmön (CHP) monipolttoainelaitosta Zabrzeen. Investoinnin kokonaisarvo on noin 200 miljoonaa euroa. Fortumilla on Puolassa noin 600 työntekijää.

Fortum
Fortumin visio on olla puhtaan energian edelläkävijä. Toimitamme asiakkaillemme sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä muita energiaratkaisuja, jotka parantavat nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Jo 64 % sähköntuotannostamme on päästötöntä. Tärkeimmät markkina-alueemme ovat Pohjoismaat, Baltian maat, Venäjä, Puola ja Intia. Vuonna 2015 palveluksessamme oli noin 8 000 energia-alan asiantuntijaa ja liikevaihtomme oli 3,5 miljardia euroa. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com