Knut lataa autonsa Fortumin sähköllä – kotona ja tien päällä

Sähköauton voi ladata kotona tai matkalla

Knut Johansenista tuli yksi Norjan 70 000 sähköauton omistajasta toukokuussa 2015. Hän on alkanut sen jälkeen nähdä yksityisautoilun tulevaisuuden olevan sähköinen.

– Tämä on liike, joka meidän kaikkien on tehtävä. On hienoa nähdä yhä useamman ihmisen valitsevan sähköauton. Sähköauton mukavuus on ylivoimainen perinteiseen autoon verrattuna, ja 20 vuoden kuluessa en usko, että fossiilista polttoainetta käyttäviä autoja enää on, sanoo Knut.

Ollessaan tien päällä Knut lataa autonsa Fortumin laajassa Charge & Drive -latausverkostossa. Hän on myös kotona ollessaan Fortumin asiakas. Ladebonus-sähkösopimuksessa, Knutin kaikki kotona käyttämä sähkö kerää hänelle bonuksena Fortumin pikalatauspisteissä käytettäviä latausminuutteja.

Knutin mukaan pelätty "range anxiety", pelko akun virran loppumisesta autoa ajaessa, ei ole lainkaan sellainen ongelma kuin hän kuvitteli ennen sähköauton hankkimista.

– Tämä on osittain Fortumin Charge & Drive -latausverkoston ansiota. Tien varsille ilmestyy yhä enemmän latauspisteitä, ja olen iloinen ollessani Fortumin asiakkaana osa tätä uraa uurtavaa työtä, toteaa Knut, joka harkitsee parhaillaan vaihtavansa toisenkin autonsa sähköautoksi.