Verkkouutinen

Tukholman Norra Djurgårdsstaden palkittiin parhaana kestävän kehityksen kaupunkikehityshankkeena

11 joulukuu 2015, 17:00

11.12.2015 17:00 EET

 

Cities Climate Leadership group C40 palkitsi Tukholman Norra Djurgårdsstadenin parhaana kestävän kehityksen kaupunkihankkeena Pariisissa ilmastokokouksen yhteydessä 3.12.2015.  C40 on verkosto, jossa mukana olevat suurkaupungit ovat sitoutuneet ilmastonmuutoksen hillintään. Verkoston 80 kaupunkia edustavat neljännestä  maailman bruttokansantuotteesta.

 

Kestävässä kaupunkirakentamisessa tavoitteena on resurssi- ja energiatehokkuus. "Fortumilla on ollut merkittävä rooli Norra Djurgårdsstaden -projektissa, kun alueen liikenne-, energia-, viheralue- ja vesihuoltoratkaisuja on määritelty. Alueelle tehdystä suunnittelusta on jo tullut standardi uusille kehityshankkeille muualla Tukholmassa. Tavoitteena on, ettei fossiilisia polttoaineita käytetä Tukholmassa vuoden 2040 jälkeen", sanoo Fortumista Johan Ander, joka vastaa Royal Seaportin Smart Energy -ohjelmasta.

 

Smart Energy -ohjelmassa Fortum yhdessä useiden kumppaneiden kanssa kehittää kodin älykkäitä energiaratkaisuja ja tutkii samalla kuluttajien käyttäytymistä. Kodeissa käytetty tekniikka mahdollistaa ajantasaisen kulutustiedon seurannan ja aktiivisen sähkön kysyntäjouston. Asukkaiden kanssa tehdään myös erityinen sähkösopimus, joka auttaa säästämään energiakustannuksissa kysyntäjoustoa hyödyntäen.

 

"Vuoden 2016 alussa alueelle muuttaa 150 perhettä, jotka laittavat ruokaa, käyvät suihkussa, pesevät pyykkiä ja katsovat elokuvia. Aivan kuten tavalliset perheet, mutta älykkäämmissä asunnoissa. Heidän avullaan toivomme saavamme tuloksia, jotka voivat edelleen edistää energiatehokkaampia ratkaisuja", kertoo Johan Ander.

 

Norra Djurgårdsstaden on rakennettu ympäristövastuullisesti ja resurssitehokkaasti. Tavoitteena on ollut rakentaa kansainvälisen tason esimerkki kestävän kehityksen mukaisesta kaupunkirakentamisesta. Kaupunginosan tavoitteena on olla täysin hiilidioksidipäästötön.

 

Linkit