Verkkouutinen

Fortum parantaa Kapelin kylän sähkön- ja vedenjakelua Intiassa

28 joulukuu 2015, 15:34

28.12.2015 15:34 EET

Kapeli water tank 1780

 

Fortumilla on Kapelissa, Intiassa 10 MW:n aurinkovoimalaitos. Osana paikallisyhteistyötä Fortum lahjoitti joulukuussa 3000 asukkaan kylän kouluille ja terveysklinikalle sähköä tuottavat aurinkopaneelit sekä 10 000 litran vesisäiliön.

Fortum toi sähköt Kapelin ala- ja yläasteen noin 250 oppilaalle: Aurinkovoima mahdollistaa koulujen valaistuksen pimeään aikaan ja ilmastoinnin päivän kuumimpina hetkinä. Myös kylän ainoan, perusterveyshuoltoa antavan klinikan toimintamahdollisuudet paranivat aurinkosähkön avulla. Kylään rakennettiin lisäksi 10 000 litran juomavesisäiliö, jonka ansiosta puhdasta vettä ei enää tarvitse hakea kolmen kilometrin päästä.
 
"Fortum on sitoutunut kestävään kehitykseen. Kapelin hankkeet tähtäävät koko yhteisön elämänlaadun parantamiseen", sanoo Fortumin Intian toimintojen johtaja Sanjay Aggarwal.

 

Fortum vihki käyttöön Kapelin kylässä Madhya Pradeshin osavaltiossa sijaitsevan 10 MW:n aurinkovoimalaitoksen vuoden 2014 lopussa. Asian Power Awards 2015 palkitsi laitoksen ”vuoden parhaana aurinkovoimaprojektina”. Kapelin voimalaitos on ensimmäinen aivan uusi aurinkovoimalaitos, joka on rakennettu osana Intian valtion uusiutuvan energian investointiohjelman, Jawaharlal Nehru National Solar Missionin (JNNSM), toista vaihetta.

 Kapelin asukkaat käyttämässä uutta juomavesisäiliötä.