Verkkouutinen

Euroopan energiayhtiöt: Hiilidioksidipäästöjen hinnoittelu tehokkain työkalu ilmastonmuutoksen hillintään

09 joulukuu 2015, 15:56

9.12.2015 15:56 EET

 

Fortum yhdessä kymmenen muun eurooppalaisen energiayhtiön kanssa muodostavat ryhmän nimeltä Magritte Group. Toukokuussa 2013 perustetun ryhmän tavoitteena on tarjota arvioita Euroopan energiamarkkinoiden tilanteesta ja tehdä rakentavia ehdotuksia Euroopan komissiolle ja poliittisille päättäjille energiasisämarkkinoiden ja päästökaupan ongelmien korjaamiseksi.

 

Magritte Group järjesti konferenssin Pariisissa 8.12. COP21-ilmastoneuvotteluiden yhteydessä ja julkaisi liitteestä löytyvän tiedotteen. Ryhmä peräänkuuluttaa EU:n päästökaupan kokonaisvaltaista toimeenpanoa ilmastonmuutoksen hillinnän tärkeimpänä työkaluna. Magritte-yhtiöt myös peräänkuuluttavat kunnianhimoista ilmastosopimusta ja hiilidioksidipäästöjen hinnoittelua tasapuolisten kilpailuolosuhteiden vahvistamiseksi ja investointien lisäämiseksi vähäpäästöiseen energiantuotantoon.

Linkki