Fortumin Loviisan voimalaitoksen kakkosyksikkö takaisin tuotannossa

​Loviisan ydinvoimalaitoksen kakkosyksikkö on takaisin tuotannossa kolme päivää kestäneen korjausseisokin jälkeen. Kakkosyksikkö ajettiin alas yhden säätösauvan moottorin vaihtoa varten perjantaina 6.11.2015 klo 9.00.

Huollon yhteydessä tarkastettiin myös muiden säätösauvakoneistojen moottorit ja tarkastusten perusteella päätettiin varmuuden vuoksi vaihtaa kolme moottoria. Seisokissa tehtiin lisäksi myös muita pienempiä huolto- ja tarkastustöitä.

Loviisan kakkosyksikkö liitettiin takaisin valtakunnan verkkoon maanantaina 9.11. noin klo 18.00.

Tapahtumasta ei aiheutunut vaaraa ihmisille, ympäristölle tai laitokselle.

Lisätietoja:
Timo Eurasto, käyttöyksikön päällikkö, puh. 010 455 4010
Jari Kuusisto, ydinturvallisuus- ja polttoaineyksikön päällikkö, puh. 010 455 3850