Lehdistötiedote

Fortum rakentaa lisää tuulivoimaa Ruotsissa

17 marraskuu 2015, 15:00

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 17.11.2015

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 17.11.2015

Fortum ja ruotsalainen energiayhtiö Skellefteå Kraft rakentavat Ruotsissa sijaitsevan Blaikenin tuulipuiston neljännen vaiheen, johon tulee yhteensä 9 tuuliturbiinia.  Skellefteå Kraft investoi kuuteen turbiinin ja Fortum kolmeen turbiiniin. Fortumin investoinnin arvo on noin 10 miljoonaa euroa. Uusien tuuliturbiinien arvioidaan aloittavan tuotanto vuonna 2017.

Nykyisellä 90 tuuliturbiinillaan Blaiken Wind on yksi Euroopan suurimmista maatuulipuistoista. Fortum omistaa 12 näistä 90 turbiinista. Puiston vuosituotannon arvioidaan olevan 600-720 GWh, mikä vastaa 150 000 kotitalouden vuotuista sähkönkulutusta. Tuulipuiston rakentaminen alkoi vuonna 2011.

Fortumin Hydro Power and Technology -divisioonan johtaja Per Langer toteaa, että Fortum jatkaa mielellään hyvää yhteistyötä Skellefteå Kraftin kanssa, onhan yhtiöllä pitkä kokemus tuulivoiman tuotannosta.


Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Jens Bjöörn, Senior Manager, Corporate Relations, puh. +46 70 298 41 25

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Fortumin ydinosaamista on CO2-päästötön ja tehokas sähkön ja lämmön tuotanto. Yhtiö tarjoaa myös energia-alan tuotteita ja asiantuntijapalveluja yksityis- ja teollisuusasiakkaille sekä energiantuottajille. Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltiaan,Venäjälle ja Puolaan. Vuonna 2014 yhtiön liikevaihto (ilman myytyä sähköverkkoliiketoimintaa) oli 4,1 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,1 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 8 000 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi