Lehdistötiedote

Fortum pohjoismaisen ilmastoindeksin kärjessä

04 marraskuu 2015, 09:00

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 2.11.2015

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 2.11.2015

CDP (aikaisemmin Carbon Disclosure Project) on arvioinut Fortumin parhaimpien pohjoismaisten yritysten joukkoon ilmastotiedon raportoinnissa. Perusteluissaan CDP nosti erityisesti esiin raportoinnin kattavuuden ja laadun. Fortum on listattuna tänään julkistetussa CDP:n pohjoismaisessa ilmastoindeksissä (CDLI). Indeksillä arvioidaan yritysten ilmastoasioiden raportointia, ja korkeat pisteet ovat osoitus raportoinnin avoimuudesta. Fortum sai raportointia koskevassa indeksissä täydet 100/100 pistettä ja suorituskykyä mittaavassa indeksissä tuloksen A- (asteikolla A-C). Fortum on mukana CDLI-indeksissä kahdeksatta vuotta peräkkäin.

CDP edustaa 822 institutionaalista sijoittajaa, joiden hallinnassa on 86 000 miljardin euron omaisuus. Yli 5 500 yritystä raportoi ympäristötietojaan CDP:n kautta vuonna 2015. Sijoittajat käyttävät tuloksia arvioidessaan yritysten valmiutta vastata markkinoiden muuttuviin vaatimuksiin ja päästöjen sääntelyyn. Sijoittajat pitävät hyviä tuloksia osoituksena yritysten ilmastoasioiden hyvästä hallinnasta.

"Ilmastonmuutoksen hillintä on keskeinen osa Fortumin strategiaa, ja uskomme, että vastuun kantaminen ilmastonmuutoksen hillinnässä on liiketoiminnalle välttämätöntä. Näemme pääomamarkkinoiden kasvavan tietoisuuden ja kiinnostuksen ilmastoasioiden raportoimista ja yritysten suoriutumista kohtaan tervetulleena. Ilmastovaikutuksemme riippumaton ulkopuolinen arviointi ja pääseminen merkittäviin indekseihin ovat meille tärkeitä, sillä ne tukevat toimintamme jatkuvaa kehittämistä. Ne ovat myös sijoittajille yhä tärkeämpiä työkaluja heidän arvioidessaan yhtiöiden valmiutta siirtyä vähäpäästöiseen tulevaisuuteen", sanoo Marja Mäkinen Fortumin sijoittajasuhteista.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Kari Kankaanpää, ilmastoasioiden päällikkö, 050 453 2330
Marja Mäkinen, päällikkö (vastuullinen sijoittaminen), sijoittajasuhteet, 040 527 4090

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Fortumin ydinosaamista on CO2-päästötön ja tehokas sähkön ja lämmön tuotanto. Yhtiö tarjoaa myös energia-alan tuotteita ja asiantuntijapalveluja yksityis- ja teollisuusasiakkaille sekä energiantuottajille. Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle ja Puolaan. Vuonna 2014 yhtiön liikevaihto (ilman myytyä sähköverkkoliiketoimintaa) oli 4,1 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,1 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 8 000 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi

CDP
CDP, aikaisempi Carbon Disclosure Project, on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon organisaatio. Se ylläpitää ainoaa maailmanlaajuista järjestelmää, jonka avulla yritykset ja kaupungit voivat raportoida, hallita ja jakaa keskeistä ympäristötietoa. CDP:n toiminnassa on mukana useita eri markkinatoimijoita, kuten 822 institutionaalista sijoittajaa, joiden hallinnassa on 86 000 miljardin euron omaisuus. CDP:n tavoitteena on kannustaa yrityksiä raportoimaan ympäristövaikutuksistaan ja luonnonvarojen käytöstään ja ryhtymään toimenpiteisiin vaikutusten vähentämiseksi. www.cdproject.net