Fortum matkalla Pariisiin

30 marraskuu 2015, 09:11

YK:n ilmastokokous COP21 pidettiin 30. maaliskuuta–11. joulukuuta Pariisissa.

Pariisin ilmastokokouksessa aikaansaatu maailmanlaajuinen ilmastosopimus vauhdittaa energiajärjestelmän murrosta ja luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Kaikkiaan 196 maata kattavan sopimuksen pitkän aikavälin kunnianhimoisena tavoitteena on maapallon keskilämpötilan nousun rajaaminen selvästi alle 2 ja jopa 1,5 asteeseen.

Tämä edellyttää merkittävää päästöjen vähentämistä kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla, mutta erityisesti energiantuotannossa ja -käytössä, joka vastaa kahdesta kolmanneksesta globaaleista päästöistä. Sopimuksen tavoitteena on saada kasvihuonekaasupäästöjen kasvu taittumaan niin pian kuin mahdollista.

Fortum mukana keskustelussa

Fortum osallistui aktiivisesti keskusteluun valmistauduttaessa Pariisin kokoukseen sekä kokouksen alla ja aikana useisiin ilmastosopimukseen liittyviin tapahtumiin.

Olimme mukana 25.9. ympäristöministeriön järjestämässä Ilmastosopimus. Nyt. -seminaarissa, jossa pohjustettiin Suomen näkökulmia Pariisin ilmastokokoukseen.

Fortumin Ruotsin yhteiskuntasuhdejohtaja Birgitta Resvik osallistui 21.9. seminaariin "Vad är näringslivets roll inför klimatmötet i Paris?"

Ilmastoasioiden päällikkö Kari Kankaanpää esitti energia-alan puheenvuoron ympäristöministeriön keskustelutilaisuudessa "Metsät ja maankäyttö ilmastoneuvotteluissa" 23.9.

Järjestimme Pariisissa yhteistyössä Suomen suurlähetystön ja Ranskalais-suomalaisen kauppakamarin kanssa 19. lokakuuta ilmastoaiheisen keskustelutilaisuuden "Réchauffement climatique, quelle énergie pour demain ?", jossa Fortumia edustivat hallituksen jäsen Petteri Taalas ja pääekonomisti Simon-Erik Ollus.

Ilmastokokouksen aikana teknologiajohtajamme Heli Antila osallistui Pariisissa New York Timesin järjestämään tilaisuuteen 8.–9.12. Hän oli myös panelistina ilmastokokouksen rinnalla järjestettävässä vihreän kasvun tilaisuudessa, jonka järjestää Sitra.

Fortum osallistui Pariisin COP21-kokoukseen 7.–11.12. Euroopan sähköalan etujärjestön EURELECTRICin delegaatiossa.