Pörssitiedote

OKG AB:n ylimääräinen yhtiökokous on päättänyt sulkea Fortumin osittain omistamat Oskarshamnin ydinvoimayksiköt 1 ja 2 Ruotsissa

14 lokakuu 2015, 13:30

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 14.10.2015 KLO 13.30

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 14.10.2015 KLO 13.30

OKG AB:n ylimääräinen yhtiökokous on tänään päättänyt Ruotsissa sijaitsevan Oskarshamnin ydinvoimalaitoksen 1- ja 2-yksiköiden sulkemisesta. Päätös ei vaikuta Oskarshamnin uusimman ja isoimman 3-yksikön toimintaan.

Päätös tarkoittaa, että 2-yksikön modernisointihanke keskeytetään, eikä kesäkuusta 2013 alkaen suljettuna ollut yksikkö palaa toimintaan. 1-yksikkö suljetaan ja siirretään alasajovalmiuteen sen jälkeen, kun tarvittavat viranomaisluvat on saatu.

Fortum arvioi 30.9.2015 julkaisemassaan pörssitiedotteessa, että 1- ja 2-yksiköiden sulkemisesta ennen niiden suunnitellun elinkaaren loppua aiheutuu noin 700 miljoonan euron kertaluonteinen negatiivinen vaikutus yhtiön vuoden 2015 kolmannen neljänneksen nettotulokseen.

OKG AB:n omistavat E.ON, Fortum ja Karlstadin kunta (välillisesti Fortumin ruotsalaisen tytäryhtiön kautta). E.ON on enemmistöomistaja.

Fortum Oyj
Helena Aatinen
Viestintäjohtaja

Lisätietoja:
Media: Helena Aatinen, viestintäjohtaja, Fortum, puh. 010 45 20480
Sijoittajasuhteet: Rauno Tiihonen, sijoittajasuhdepäällikkö, Fortum, puh. 050 453 6150

Jakelu:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.com/fi

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Fortumin ydinosaamista on CO2-päästötön ja tehokas sähkön ja lämmön tuotanto. Yhtiö tarjoaa myös energia-alan tuotteita ja asiantuntijapalveluja yksityis- ja teollisuusasiakkaille sekä energiantuottajille. Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle ja Puolaan. Vuonna 2014 yhtiön liikevaihto (ilman myytyä sähköverkkoliiketoimintaa) oli 4,1 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,1 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 8 000 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi