Lehdistötiedote

Fortum ja Nokia isännöivät yhteisen hackathon-tapahtuman ennen Slushia

19 lokakuu 2015, 12:29

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 19.10.2015

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 19.10.2015

Fortum ja Nokia isännöivät 6.-7. marraskuuta yhteisen hackathon-tapahtuman, jonne yritykset kutsuvat startupeja ja kehittäjätiimejä luomaan uusia palvelukonsepteja yhdessä omien asiantuntijoidensa kanssa.

Kahden vuorokauden aikana 40 osallistujaa suunnittelee ja ohjelmoi toimivia tuotepilotteja, jotka hyödyntävät teollisen internetin mahdollisuuksia. Tapahtuman teema on #maketechhuman, joka on myös Nokian 150-vuotisjuhlavuoden pääteema. Tavoitteena on kehittää palveluita, jotka auttavat ihmisiä tekemällä teknologiasta inhimillisempää ja helpommin lähestyttävää.

- Haluamme löytää uusia, asiakkaitamme paremmin palvelevia ratkaisuja kaikille markkinoille. Yhdistämällä innovatiivisten toimijoiden ja Fortumin vahvuudet luomme uutta ja opimme toisiltamme, kertoo Fortumin teknologiajohtaja Heli Antila.

Tapahtumassa syntyviä palveluideoita Fortum ja Nokia ovat valmiita kehittämään eteenpäin kaupallistettaviksi tuotteiksi yhdessä osallistujien kanssa myös tapahtuman jälkeen. Tämän takia yritykset antavat osallistujille pääsyn dataan, johon ei automaattisesti ole pääsyä.

– Tällainen hackathon on mielenkiintoinen ja nopeatempoinen väylä konkretisoida Nokian visiota ohjelmoitavasta maailmasta ”Programmable world”, uskoo Nokian innovaatiojohtaja Pertti Lukander.

Tapahtuma järjestetään suomalaisen teollisuuden juurilla, läntisellä Uudellamaalla Mustiossa, jonne perustettiin Suomen ensimmäinen ruukki jo 1500-luvulla. Tapahtumaan osallistuu myös joukko suomalaisia teollisen internetin startupeja, jotka tarjoavat tuotteitaan osallistujien käyttöön.

– Tavoitteenamme on saada isot ja pienet toimijat tekemään tiiviimmin yhteistyötä. Kyky tehdä yhteistyötä ja nopeita kokeiluja on vahvan osaamisen lisäksi yksi suomalaisten tärkeimmistä kilpailueduista, toteaa tapahtuman järjestävän Industryhackin perustaja Petri Vilén.

Tapahtuma on osa Slush Hacksia. Ennen Slush-kasvuyritystapahtumaa järjestetään joukko hackathon-tapahtumia, joissa kehitetään uusia konsepteja ja tuoteideoita. Kaikkiaan Slush Hacksiin osallistuu yhteensä lähes 1 000 osallistujaa ympäri maailmaa. Jokaisen tapahtuman voittaja pääsee mukaan esittelemään tekemänsä tuotteen Slushiin ja kokonaiskilpailun voittaja saa 20 000 euron pääpalkinnon.

Myös Tekes, Työ- ja elinkeinoministeriö, Liikenne- ja viestintäministeriö, Finpro ja VTT ovat mukana Industryhack-tapahtumassa. Yhdessä ne haluavat mahdollistaa yritysten nopeat kokeilut, innovoinnin uudet muodot ja suomalaisten yritysten kansainvälisen kilpailukyvyn vahvistamisen. Haku tapahtumaan on auki osoitteessa www.industryhack.com perjantaihin 23. lokakuuta asti.

Lisätietoja;
Fortum: Aki Koskinen, 050 453 6599, aki [piste] koskinen [ät] fortum [piste] com
Nokia: Janne Parantainen, 050 4836 658, janne [piste] parantainen [ät] nokia [piste] com
Industryhack: Petri Vilén, 040 706 9094, petri [ät] industryhack [piste] com

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Fortumin ydinosaamista on CO2-päästötön ja tehokas sähkön ja lämmön tuotanto. Yhtiö tarjoaa myös energia-alan tuotteita ja asiantuntijapalveluja yksityis- ja teollisuusasiakkaille sekä energiantuottajille. Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle ja Puolaan. Vuonna 2014 yhtiön liikevaihto (ilman myytyä sähköverkkoliiketoimintaa) oli 4,1 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,1 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 8 000 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi

Nokia
Nokia keskittyy teknologian inhimillisiin mahdollisuuksiin ja auttaa menestymään maailmassa, jossa ihmisten lisäksi esineet ja laitteet ovat yhteydessä toisiinsa verkon välityksellä. Kolme liiketoimintaamme ovat kaikki omien alojensa johtavia toimijoita: verkkoinfrastruktuurin ohjelmistoja ja palveluita tarjoava Nokia Networks, kartta- ja sijaintipalveluihin keskittyvä HERE sekä teknologiakehitykseen ja lisensointiin keskittyvä Nokia Technologies. www.nokia.com

Industryhack
Industryhack on suomalainen avoimen innovaation alustaa rakentava startup, joka tuo suuryritykset yhteen innovatiivisten startupien kanssa. Sen asiakkaita ovat mm. Konecranes, Fiskars, Lassila & Tikanoja sekä Fastems. Yrityksen perustajiin kuuluvat Slushin ohjelmavastaava Petri Vilén, sarjayrittäjä Pekka Sivonen, Jussi-palkittu elokuvaaja Mikael Hautala ja startup-valmentaja Ville Riikkala.