Fortum HorsePower – ensimmäiset asiakkaat ja lupa koetoiminnan toiselle vaiheelle

22 syyskuu 2015, 10:23

Fortum HorsePower on saanut ensimmäiset asiakkaansa. Samanaikaisesti varmistui myös maaliskuun loppuun kestävä koetoimintalupa Järvenpään voimalaitokselle. Jakson aikana testataan konseptin toimivuutta paitsi voimalaitoksella, myös vaativassa logistiikkaketjussa sahanpuruntoimittajalta yli sadan tallin kautta voimalaitokselle.

Hevostallille Fortum HorsePower -palvelu tarkoittaa helppoutta ja huolettomuutta edullisesti. Kyseessä on kokonaispalvelu, joka kattaa kuivikkeen toimituksen sopivankokoisina kuormina ja lannan noudon säännöllisesti.

Laadun Talli Tuusulassa oli palvelun ensimmäisiä asiakkaita, joille toimitettiin ensimmäiset kuivikekuormat viime viikolla. "Sain vinkin uudesta palvelusta tallikaverilta ja sitten luin asiasta myös paikallisesta lehdestä. Palvelu säästää aikaa ja on tallille paljon helpompi, sillä aiemmin kuivikkeena käytetty olkipelletti patteroitiin peltoon. Kiinnostavaa oli myös uudenlainen idea palvelusta ja biopolttoaineesta", kertoo tallia pitävä Jonna Winqvist.

"Kiinnostus ja vastaanotto talleilla on ollut erittäin hyvää, jo noin 40 tallia on lähtenyt mukaan ensimmäisen kuukauden aikana! Tällä hetkellä voimme tarjota palvelua keskikokoisille ja suurille talleille, jotka ovat melko lähellä Järvenpään voimalaitosta. Palvelun saa tässä vaiheessa koejakson ajaksi eli maaliskuun 2016 loppuun saakka. Meillä on vahva usko siihen, että saamme ympäristöluvan palvelun jatkamiseen sen jälkeenkin", toteaa HorsePowerin myyntipäällikkö Mika Pohjonen.

Kuiviketta kuluu melkoisia määriä, sillä yksi hevonen tarvitsee noin 1–1,5 kuutiota kuivikkeena käytettävää sahanpurua kuukaudessa. Kolmen hevosen vuoden aikana tuottaman kuivikelannan energiamäärä vastaakin yhden omakotitalon lämpöenergian vuosikulutusta.

Hevosen kuivikelannan käyttäminen voimalaitosten polttoaineena on hyvä esimerkki kiertotaloudesta, jossa materiaalit kiertävät ja tuotteille luodaan lisäarvoa palveluilla.

Lisätietoja ja yhteystiedot: www.fortum.fi/horsepower
Kuvia: http://mediabank.fortum.com:80/public/43aeb8f3e17B.aspx