Pörssitiedote

Fortum osallistuu Fennovoima-hankkeeseen 6,6 %:lla, TGC-1:n uudelleenjärjestelyä koskevissa neuvotteluissa ei tähän mennessä ratkaisua

05 elokuu 2015, 09:00

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 5.8.2015 KLO 9.00 EET

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 5.8.2015 KLO 9.00 EET

Fortum on päättänyt osallistua 6,6 prosentin osuudella Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen samoilla ehdoilla kuin muutkin suomalaiset tällä hetkellä hankkeeseen sitoutuneet yritykset. Fortumin osallistuminen hankkeeseen toteutetaan Voimaosakeyhtiö SF:n kautta.

”Fennovoima on tärkeä hanke suomalaiselle yhteiskunnalle. Toisaalta ydinvoima on keskeinen osa Fortumin strategiaa ja osaamisalueemme vesivoiman sekä yhdistetyn sähkön ja lämmön tuotannon ohella”, sanoo Fortumin väliaikainen toimitusjohtaja ja talousjohtaja Timo Karttinen.

”Osallistumisemme myötä Fennovoima-hankkeessa voidaan hyödyntää Fortumin monipuolista ydinvoima-alan asiantuntemusta ja teknistä osaamista. Samalla Fortum saa jatkoa pitkäaikaiselle ja hyvälle yhteistyölle Rosatomin kanssa sekä voi kehittää edelleen myös omaa osaamistaan. Ydinvoiman rakentaminen täysin uudelle paikkakunnalle ei ole ollut tavoitteenamme, koska meillä on Loviisassa kaksi omaa ydinvoimayksikköä ja Fortum omistaa osuudet Olkiluodon yksiköistä, mutta näin Fennovoima-hankkeessa päästään eteenpäin valtioneuvoston hankkeelle asettaman aikataulun puitteissa”, sanoo Karttinen.

Venäläisen alueellisen energiantuotantoyhtiö TGC-1:n uudelleenjärjestelyä koskevien neuvottelujen tilanne on ennallaan eikä jatkuneista neuvotteluista huolimatta uudelleenjärjestelyyn ole tähän mennessä löydetty yhteisesti hyväksyttyä ratkaisua.

Fortum, Gazprom Energoholding ja Rosatom allekirjoittivat joulukuussa 2014 pöytäkirjan, jolla aloitettiin TGC-1:n omistusten uudelleenjärjestelyä koskevat neuvottelut Venäjällä. Fortum omistaa 29,5 prosenttia TGC-1:stä.

Fortum Oyj
Helena Aatinen
viestintäjohtaja

Lisätietoja antavat:
Timo Karttinen, väliaikainen toimitusjohtaja ja talousjohtaja, Fortum,
Soittopyynnöt puh. 010 452 4121/Gun Wangel (tänään klo 11.00 – 12.00)

Media: Helena Aatinen, viestintäjohtaja, puh. 010 45 20480
Sijoittajat ja analyytikot: Sophie Jolly, sijoittajasuhdejohtaja, puh. 010 45 32552


Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.com

Taustatietoa toimituksille:

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Fortumin ydinosaamista on CO2-päästötön ja tehokas sähkön ja lämmön tuotanto. Yhtiö tarjoaa myös energia-alan tuotteita ja asiantuntijapalveluja yksityis- ja teollisuusasiakkaille sekä energiantuottajille. Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle ja Puolaan. Vuonna 2014 yhtiön liikevaihto (ilman myytyä sähköverkkoliiketoimintaa) oli 4,1 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,1 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 8000 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi