Loviisan voimalaitoksen uudet välitulistimet saapuvat Kotkasta 16.7.

Loviisan ydinvoimalaitoksen elokuussa alkava vuosihuolto lähestyy ja se näkyy torstaina 16.7. Loviisan alueella liikkuvana erikoiskuljetuksena. Tuolloin kuljetetaan laitokselle ensimmäiset kaksi uutta turbiinien välitulistinta. Yhden välitulistimen pituus on 13 metriä, halkaisija 3,5 metriä ja painoa sillä on yli 90 tonnia. Välitulistimien matka Saksasta kohti Loviisaa kestää kymmenen päivää. Kotkaan ne tulevat laivalla Hollannista.
 

Loviisan voimalaitoksen turbiinien välitulistimien modernisointihankkeen toteutus aloitetaan tämän kesän vuosihuollossa uusimalla turbiinien kahdeksasta välitulistimesta neljä. Seuraavat neljä uusitaan vuosihuollossa kesällä 2017.

Välitulistimien tehtävänä voimalaitoksen prosesseissa on poistaa kosteutta ja tulistaa korkeapaineturbiineilta tuleva höyry niin, että se voidaan johtaa matalaturbiineille. Välitulistimien uusinta lisää laitoksen sekundääripiirin käytön luotettavuutta ja lisää hyötysuhdetta.
 

Lisätietoja: 
Samuli Savolainen, ryhmäpäällikkö, puh. 050 455 4020, samuli [piste] savolainen [ät] fortum [piste] com
Pekka Blomberg, projektipäällikkö, puh. 050 453 2118, pekka [piste] blomberg [ät] fortum [piste] com