Fortumin Loviisan voimalaitos koestaa varoventtiilejä 29.7.2015

Loviisan voimalaitoksen ykkösyksiköllä tehdään jokavuotinen koestus tuorehöyryn varoventtiileille keskiviikkona 29.7. klo 12.30 alkaen. Koestuksesta aiheutuu voimakkaita purkausääniä, jotka kuuluvat Hästholmenin lähiympäristössä. Yhteensä koestetaan kaksitoista varoventtiiliä. Jokaisen varoventtiilin koestus kestää muutamia kymmeniä sekunteja. Kaikkien kahdentoista venttiilin koestamiseen arvioidaan kuluvan aikaa noin viisi tuntia.

Koestuksessa vapautuu höyryä, joka myös näkyy voimalaitoksen lähiympäristössä. Höyry on puhdasta vesihöyryä, joka tulee turbiineille menevistä höyrylinjoista, eikä siten sisällä radioaktiivisia aineita. Koestuksesta ei aiheudu vaaraa ihmisille, ympäristölle tai voimalaitokselle.

Lisätietoja koestuksesta:
Timo Eurasto, käyttöyksikön päällikkö, puh. 010 455 4010