Pörssitiedote

Fortumilla ei vielä sopimusta TGC-1:n vesivoimasta – Mikäli järjestely etenee, valmius osallistua vähemmistöosuudella Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen

24 kesäkuu 2015, 09:00

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 24.6.2015 klo 9.00 EET

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 24.6.2015 klo 9.00 EET

Kuten on aiemmin julkistettu, Fortum neuvottelee venäläisen alueellisen energiayhtiö TGC-1:n uudelleenjärjestelystä. Neuvotteluissa ei kuitenkaan ole päästy tuloksiin, jotka mahdollistaisivat Fortumin päätöksen osallistua Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen. Mikäli neuvottelut myöhemmin etenevät ja Fortum saa enemmistöomistuksen TGC-1:n vesivoimatuotannosta, Fortum on sen jälkeen edelleen valmis osallistumaan enintään 15 prosentin vähemmistöosuudella ydinvoimahankkeeseen samoin ehdoin kuin muutkin suomalaiset tällä hetkellä mukana olevat yritykset. Neuvottelujen aikataulua ei ole mahdollista arvioida.

"Jatkamme neuvotteluja kaikkien osapuolten kanssa, mutta ne vievät oman aikansa. TGC-1:n omistusten uudelleenjärjestely ja vähemmistöosuus Fennovoiman ydinvoimahankkeessa ovat Fortumille kokonaisratkaisu, jonka molempien osien tulee toteutua”, sanoo Fortumin väliaikainen toimitusjohtaja Timo Karttinen.

Fortum, Gazprom Energoholding ja Rosatom allekirjoittivat joulukuussa 2014 pöytäkirjan, jolla aloitettiin alueellisen energiantuotantoyhtiö TGC-1:n omistusten uudelleenjärjestely Venäjällä. Uudelleenjärjestelyssä Fortum perustaisi Rosatomin kanssa TGC-1:n vesivoimatuotantoa omistavan yhteisyrityksen. Fortumin tavoitteena on saada nykyisen 29,45 % TGC-1:n omistusosuutensa kautta enemmistöomistus yhteisyrityksestä.

Mikäli TGC-1:n uudelleenjärjestely toteutuu, Fortum on ilmoittanut olevansa valmis tulemaan mukaan Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen, jossa Rosatom on mukana,  enintään 15 % osuudella ja samoin ehdoin kuin muutkin suomalaiset hankkeeseen osallistuvat yritykset.

Fortum Oyj
Helena Aatinen
viestintäjohtaja

Lisätietoja:
Kari Kautinen, johtaja, strategia ja yritysjärjestelyt, Fortum, puh. 010 45 32174
Media: Helena Aatinen, viestintäjohtaja, Fortum, puh. 010 45 20480
Sijoittajat ja analyytikot: Sophie Jolly, sijoittajasuhdejohtaja, Fortum, puh. 010 45 32552

Linkki taustamateriaaliin Fortumin verkkosivuilla: Fortum Venäjällä
http://www.fortum.com/fi/media/ajankohtaista3/mediakitit/sivut/default.aspx

Jakelu:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.com/fi

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Fortumin ydinosaamista on CO2-päästötön ja tehokas sähkön ja lämmön tuotanto. Yhtiö tarjoaa myös energia-alan tuotteita ja asiantuntijapalveluja yksityis- ja teollisuusasiakkaille sekä energiantuottajille. Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle ja Puolaan. Vuonna 2014 yhtiön liikevaihto (ilman myytyä sähköverkkoliiketoimintaa) oli 4,1 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,1 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 8 000 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi