Lehdistötiedote

Fortumin, ABC:n ja Nissanin uuden latauspisteen ansiosta sähköautolla voi ajaa Helsingistä Tampereelle yhdellä välipikalatauksella

05 maaliskuu 2015, 10:03

LEHDISTÖTIEDOTE 5.3.2015

Fortum, ABC ja Nissan avaavat 19. yhteisen pikalatauspisteensä ABC Tiiriössä Hämeenlinnassa torstaina 5.3.2015. Uusi latauspiste mahdollistaa sähköautolla ajon Helsingistä Tampereelle yhdellä puolen tunnin pikalatauksella Hämeenlinnassa.

”Hämeenlinnan latauspisteen avaamisen jälkeen Fortumin latausverkosto on varsin kattava Helsinki-Turku-Tampere -kolmion sisällä. Koko maassa latausverkostomme käsittää jo 51 latauspistettä, joista 20 on pikalatauspisteitä. Suomen pohjoisin pikalatauspisteemme avattiin marraskuussa Leville ja sen käyttö on ollut koko talven ajan varsin vilkasta”, kertoo Rami Syväri Fortumista.

Fortumin Charge & Drive -latausverkostossa on Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa yhteensä noin 300 latauspistettä. Näistä on pikalatauspisteitä yli 100. Fortumin latausverkosto on ainut Pohjoismaat kattava verkosto ja se mahdollistaa sähköautolla ajon Pohjoismaiden pääkaupunkien välillä. Vuosien 2013–2014 aikana latausmäärien kasvu latausverkostossa kilowattitunteina oli 430 prosenttia.

Fortumin on tarkoitus laajentaa pohjoismaista latausverkostoaan yli 400 latauspisteeseen kevään 2015 aikana. Valtaosa uusista latauspisteistä avataan Norjassa, jossa sähköautoja on rekisteröity jo yli 40 000 kappaletta. Norjassa Fortum tekee yhteistyötä sähköautojen latauksessa muun muassa Kiwi-kauppaketjun ja autonvalmistaja Renaultin kanssa.

"Kaikki johtavat autonvalmistajat ovat esitelleet sähköautomallin. Se kannustaa yhä useammassa maassa rakentamaan sähköautoille laajaa latausverkostoa. Sähköautojen latauspisteverkoston laajeneminen ja latauksen muuttuminen maksulliseksi on myös luonut markkinat latauspisteiden operaattoripalveluille", Rami Syväri toteaa.

Fortum tarjoaa Charge & Drive -tuotemerkin alla latauspisteiden operaattoripalveluja sekä valmiita latausjärjestelmiä liikenneasemille, kauppakeskuksille, muille energiayhtiöille, kunnille, pysäköintilaitoksille ja mille tahansa asiasta kiinnostuneelle taholle Pohjoismaissa ja Euroopassa.

Lisätietoja:
Rami Syväri, Country Manager, Fortum Charge & Drive, puh. 040 709 5566


Fortum Charge & Drive
Pohjoismainen hanke, jonka tavoitteena on luoda Pohjoismaihin kattava sähköautojen latausverkosto sekä tarjota latausverkostojen ja -pisteiden omistajille pisteiden hallinnointiin liittyviä järjestelmiä ja operointipalveluja. Charge & Drive on rakentanut sähköautojen latausverkoston Norjaan, Ruotsiin ja Suomeen. Verkostossa oli helmikuussa yli 100 pikalatauspistettä ja yli 200 peruslatauspistettä. Eniten latauspisteitä on Norjassa, jossa on myös runsaat 40 000 rekisteröityä sähköautoa. Merkittävimmät yhteistyökumppanit ovat ABC-liikenneasemat, norjalainen kauppaketju Kiwi, McDonalds, ruotsalainen huoltoasemaketju Preem sekä autonvalmistajat BMW, Nissan, Renault ja VW.

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin tuottamalla, myymällä ja jakelemalla sähköä ja lämpöä sekä tarjoamalla energia-alan asiantuntijapalveluja. Yhtiön toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle ja Puolaan. Vuonna 2014 Fortumin liikevaihto oli 4,75 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,35 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 8 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi

ABC:n, Fortumin ja Nissanin yhteiset pikalatauspisteet Suomessa

Aura, ABC Aura
Espoo, ABC Nihtisilta Espoo
Espoo, Deli Pohjois-Tapiola
Huittinen, ABC Huittinen
Hyvinkää, ABC Hyvinkää
Hämeenlinna, ABC Tiiriö Hämeenlinna
Imatra, ABC Imatra
Koria, ABC Koria Kouvola
Kotka, ABC Amiraali Kotka
Lahti, ABC Kivimaa Lahti
Lohja, ABC GrilliMarket Tytyri Lohja
Loviisa, ABC Kuninkaantie Pernaja
Oulu, ABC Prisma Limingantulli Oulu
Paimio, ABC Tammisilta Paimio
Raisio, ABC Raisio
Salo, ABC Piihovi Salo
Tampere, ABC Lahdesjärvi Tampere
Vaasa, ABC Kivihaka Vaasa
Vantaa, ABC Deli Ilola Vantaa

Tietoa Fortum Charge & Drive -latausverkostosta Pohjoismaissa

Suomi
Latauspisteitä kaikkiaan    51
Pikalatauspisteitä              20
Ruotsi
Latauspisteitä kaikkiaan   86
Pikalatauspisteitä             22
Norja
Latauspisteitä kaikkiaan   156
Pikalatauspisteitä               59

Latauspisteitä yhteensä   293
Pikalatauspisteitä             101

Kuvia ja kartta latauspisteistä: http://mediabank.fortum.com:80/public/462b99c8e127.aspx