Pörssitiedote

Fortumin toimitusjohtaja Tapio Kuula työkyvyttömyyseläkkeelle

22 tammikuu 2015, 13:30

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 22.1.2015 klo 13.30 EET

Toimitusjohtaja Tapio Kuula jää 1.2.2015 työkyvyttömyyseläkkeelle. Uusiutuneen syöpäsairauden takia pörssiyhtiön toimitusjohtajana jatkaminen ei ole enää mahdollista. Kuula on toiminut Fortumin toimitusjohtajana vuodesta 2009.

"Haluan koko hallituksen puolesta lausua syvän arvostukseni ja kiittää Tapiota hänen erinomaisesta työstään Fortumissa. Hänen 19 vuoden Fortum-uransa aikana, joista viimeiset 6 vuotta toimitusjohtajana, yhtiö on kehittynyt Pohjoismaiden ja lähialueiden merkittäväksi sähkö- ja lämpöyhtiöksi. Olen iloinen siitä, että Tapio Kuula on suostunut olemaan ehdolla, kun yhtiökokous valitsee Fortumin hallituksen jäsenet tulevalle kaudelle", sanoo Sari Baldauf, yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Fortumin hallitus on käynnistänyt seuraajan hakuprosessin käsittäen sekä sisäisiä että ulkoisia kandidaatteja. Talousjohtaja Timo Karttinen hoitaa toimitusjohtajan tehtäviä tänä aikana.


Fortum Oyj
Helena Aatinen
viestintäjohtaja

Lisätietoja:
Sari Baldauf, hallituksen puheenjohtaja, Fortum Oyj
Soittopyynnöt: puh. 010 45 24121


Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.com


Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin tuottamalla, myymällä ja jakelemalla sähköä ja lämpöä sekä tarjoamalla energia-alan asiantuntijapalveluja. Yhtiön toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle ja Puolaan. Vuonna 2013 Fortumin liikevaihto oli 6,1 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,6 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 8800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. www.fortum.com/fi