Lehdistötiedote

FORTUM VIHKI KÄYTTÖÖN INTIASSA ENSIMMÄISEN TÄYSIN UUDEN AURIKOVOIMALAITOKSEN

20 tammikuu 2015, 15:00

LEHDISTÖTIEDOTE 20.1.2015

Fortum on tänään vihkinyt käyttöön täysin uuden aurinkovoimalaitoksen Madhya Pradeshin osavaltiossa keskisessä Intiassa. Voimalaitos on Fortumin toinen aurinkoenergiahanke maassa. Teholtaan 10 MW:n voimalaitos (AC) vähentää hiilidioksidipäästöjä noin 18 000 tonnia vuodessa.

"Fortum uskoo vastuulliseen – vähäpäästöiseen, raaka-ainetehokkaaseen ja toimitusvarmaan – energiantuotantoon. Kehitämme jatkuvasti paikallisten uusiutuvien energialähteiden käyttöä. Tästä syystä päätimme Intiassa keskittyä aurinkoenergian kehittämiseen. Samalla avustamme Intiaa energiasektorinsa uudistamisessa", totesi Fortumin Heat, Electricity Sales and Solutions -segmentin johtaja Markus Rauramo voimalaitoksen vihkiäisissä.

Voimalaitos on ensimmäinen aivan uusi aurinkovoimalaitos, joka on rakennettu osana Intian valtion uusiutuvan energian investointiohjelman, Jawaharlal Nehru National Solar Missionin (JNNSM), toista vaihetta. Fortum on sopinut Solar Energy Corporation of Indian (SECI) kanssa 25-vuotisen sopimuksen tuotetun energian myymisestä SECI:lle.

"Fortum on maailmanlaajuisesti tunnettu kestävään kehitykseen sitoutunut energiatuotannon asiantuntija, joka nyt tuo tätä osaamistaan myös Intiaan ja erityisesti aurinkovoiman kehittämiseen. Osaaminen näkyi esimerkiksi voimalaitosprojektin nopeana toteuttamisena. Haluankin onnitella Fortumia ensimmäisestä meille tärkeään JNNSM-hankkeeseen kuuluvan projektin toteuttamisesta", totesi SECI:n toimitusjohtaja, Dr. Ahsvini Kumar.

Aurinkovoimalaitos on vaihtosähkökapasiteetiltaan 10 MW, nimellisteholtaan 12 MW ja kokonaispinta-alaltaan 28 hehtaaria. Laitos sijaitsee Kapelin kylässä Madhya Pradeshin osavaltiossa. Voimalaitos sisältää 125 000 kiinteästi asennettua CdTeohutkalvopaneelia ja 15 vaihtosuuntainta. Tämä ratkaisu vähentää hiilijalanjälkeä, veden kulutusta ja investoinnin takaisinmaksuaikaa.

Investoinnin myötä Fortumin aurinkovoiman tuotanto Intiassa kasvaa 15 MW:in. Fortum tutkii kasvumahdollisuuksia aurinkovoiman tuotannossa, mikä on yksi kiinnostavimmista uusiutuvan energian tuotantomuodoista.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Yhteydenotot lisätietoja varten:
Talousviestinnän johtaja Kati Suurmunne, puh. 010 45 23379

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin tuottamalla, myymällä ja jakelemalla sähköä ja lämpöä sekä tarjoamalla energia-alan asiantuntijapalveluja. Yhtiön toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle ja Puolaan. Vuonna 2013 Fortumin liikevaihto oli 6,1 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,6 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 8 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. www.fortum.com/fi