Lehdistötiedote

Fortum myy Jokelan kaukolämpöverkon Vapolle

30 tammikuu 2015, 14:00

PAIKALLISTIEDOTE KESKI-UUDENMAAN MEDIALLE 30.1.2015

Fortum on myynyt erillisen kaukolämpöverkkonsa Tuusulan Jokelassa Vapolle 30.1.2015. Fortum luopuu Jokelan erillisverkosta, koska se ei ole ollut yhdistettävissä Fortumin Järvenpään ja Tuusulan alueen pääverkkoon. Fortum keskittyy strategiansa mukaisesti lämpöliiketoiminnassaan sähkön ja lämmön yhteistuotantoon suuremmissa keskuksissa ja yksiköissä. 

Kaupalla on Fortumille vähäinen tulosvaikutus, ja se kirjataan Fortumin Heat, Electricity Sales and Solutions -segmentin vuoden 2015 ensimmäisen neljänneksen tulokseen. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa. Omistus on siirtynyt Vapolle 30.1.2015. 

Jokelan kaukolämpöverkon pituus on noin 8 km, ja sen piirissä on noin 50 asiakasta. Verkkoon kuuluu kaksi raskasta polttoöljyä polttoaineenaan käyttävää lämpölaitosta, joiden kaukolämpöteho on yhteensä 8 megawattia. Kaupan mukana ei siirry henkilöstöä.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja: Jouni Haikarainen, johtaja, Fortum, Heat Finland and Baltics, puh. 040 709 5690

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin tuottamalla, myymällä ja jakelemalla sähköä ja lämpöä sekä tarjoamalla energia-alan asiantuntijapalveluja. Yhtiön toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle ja Puolaan. Vuonna 2013 Fortumin liikevaihto oli 6,1 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,6 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 8 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi