Corporate Venture -ohjelmaan odotettu hakijaryntäys – Fortum sai ehdotuksia erityisesti voimalaitospuolelle

30 tammikuu 2015, 10:01

Lahden seudun kehitysyhtiö LADECin hallinnoimaan Corporate Venture -ohjelmaan haki mukaan yhteensä lähes sata kasvuyritystä. Fortum haki ohjelman kautta ratkaisuja kahdelle eri osa-alueelle: voimalaitosympäristöön sekä kuluttaja-asiakkaille.

Fortum valitsi hakuprosessin kautta suojatikseen kiinnostavimmat kasvuyritykset. Valitut yritykset saavat sparrausta liiketoimintastrategiaansa ja kasvusuunnitelmaan sekä asiantuntevaa neuvontaa ideoidensa kaupallistamiseksi kotimaisilta huippuyrityksiltä puolen vuoden sparrausjakson ajan.

”Löysimme ohjelman kautta monia mielenkiintoisia ideoita ja jatkamme innolla yhteistyötä valittujen yritysten kanssa. Useampia mukana olleita haluamme seurata jatkossakin. Erityisen hyvin saimme ehdotuksia voimalaitospuolelle, kuluttajaratkaisuja sen sijaan olisimme toivoneet enemmänkin”, kertoo teknologiajohtaja Heli Antila Fortumin kokemuksista Corporate Venture -ohjelmasta.

Ladecin kehityspäällikkö Nina Harjula odottaa mielenkiinnolla tulevan puolen vuoden sparrausjakson tuloksia. ”Kasassa on erittäin mielenkiintoisten osaajien ja yritysten joukko, jossa on valtavasti kasvuhalua ja potentiaalia. Uskon että seuraavan puolen vuoden aikana löytyy yhdessä edistettäviä innovaatioita ja otetaan ensiaskeleet kohti uutta bisnestä."

Fortumin valinnat:

Fourdeg
Startup (Smartup) targeting to improve energy efficiency in the district heated buildings and network. Our mission is to apply industrial internet means to combine end user, building maintenance/owner and energy company benefits. Our motto is "Better with Less"

Process Genius
Process Genius paketoi teollisen internetin helppokäyttöiseksi virtuaalitodellisuudeksi. Teknologia- ja prosessiteollisuudelle ratkaisu mahdollistaa valtavat kustannustehokkuuden hyödyt. Käyttäjälle ratkaisu näyttäytyy pelillisenä käyttöliittymänä, joka visualisoi yksittäisen käyttäjäryhmän tarvitsemat tasot.

Control Express
Webrosensor- eli WBS-ratkaisut ovat teollisen internetin osana auttamassa tuotannon kilpailukyvyn kehittämistä. WBS-etävalvontaratkaisut ovat suunniteltu teollisten prosessien valvontaan. Anturipohjaiset järjestelmät mittaavat koneiden toimintatilaa, tehokkuuden tunnuslukuja (OEE/KNL) ja koneiden kunnossapidon tunnuslukuja. Antureiden mittaama tieto prosessoidaan käyttäjäystävälliseen muotoon ja esitetään käyttäjille hyödyntäen modernia tietoliikennetekniikkaa.