Lehdistötiedote

Fortumin sähköasiakkaiden tyytyväisyys, asiakasuskollisuus ja määrä vahvassa kasvussa

17 joulukuu 2014, 10:18

LEHDISTÖTIEDOTE 17.12.2014

Asiakkaiden tyytyväisyys omaa sähköyhtiötään kohtaan on kasvanut selvästi viime vuosien aikana. Tämä käy ilmi juuri ilmestyneestä EPSI Ratingin  vuosittaisesta asiakastyytyväisyystutkimuksesta. Suurista sähköyhtiöistä asiakastyytyväisyyttään paransi eniten  Fortum, jonka tulokset paranivat kaikilla tutkituilla osa-alueilla. Asiakasuskollisuus parani Fortumissa eniten kaikkiin muihin sähköyhtiöihin verrattuna.

"On hienoa huomata, että yhdessä asiakkaidemme kanssa tehty työ tuotteidemme ja palveluidemme kehittämisessä näkyy asiakkaidemme antamissa vastauksissa. Asiakkaidemme tyytyväisyys palveluitamme kohtaan kasvoi jo toista vuotta peräkkäin. Viime vuoteen verrattuna asiakastyytyväisyytemme parani 2,6 prosenttiyksikköä ja vuoteen 2012 verrattuna jopa 5,3 prosenttiyksikköä", myyntijohtaja Jukka Toivonen Fortumista kertoo.

Fortumissa ollaan erityisen tyytyväisiä asiakasuskollisuuteen yhtiötä kohtaan. Asiakasuskollisuus parani tänä vuonna eniten kaikista sähköyhtiöistä. Asiakasuskollisuus ja halu suositella Fortumin tuotteita ja palveluita ystävilleen ja tuttavilleen näkyy EPSI-tutkimuksen lisäksi myös yhtiön asiakasmäärien tasaisena kasvuna.

Asiakastyytyväisyyden vahvan kasvun lisäksi myös Fortumin asiakasmäärät ovat kasvaneet voimakkaasti viime vuosien aikana . Meillä on Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa yhteensä jo lähes 1,3 miljoonaa sähköasiakasta. Tämän lisäksi olemme Suomen suurin Ekoenergia-merkityn sähkön myyjä.

"Positiivinen kehitys johtunee siitä, että olemme yhdessä asiakkaidemme kanssa hioneet sähkösopimuksiamme heidän toiveidensa mukaisiksi - vesivoimalla tuotetuiksi, helposti ymmärrettäviksi, loogisesti hinnoitelluiksi ja hinnaltaan kilpailukykyisiksi. Olemme lisäksi kehittäneet sähkömarkkinoille uudenlaisia energiatehokkuuspalveluja, joiden avulla asiakkaamme kykenevät vaikuttamaan energialaskunsa suuruuteen".

Lisätietoja: Jukka Toivonen, myyntijohtaja, Fortum, puh. 050 453 6729

Fortum Oyj
Konserniviestintä
 

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin tuottamalla, myymällä ja jakelemalla sähköä ja lämpöä sekä tarjoamalla energia-alan asiantuntijapalveluja. Yhtiön toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle ja Puolaan. Vuonna 2013 Fortumin liikevaihto oli 6,1 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,6 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 8800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. www.fortum.com/fi

EPSI Rating
EPSI Rating tekee tutkimusta yli 20 Euroopan maassa. Vuonna 2009 EPSI Rating suoritti yli miljoona haastattelua ulkoisten ja sisäisten asiakkaiden kanssa Euroopassa. EPSI Rating analysoi sekä yritysten ja kuluttajien välisiä (B2C) että yritysten välisiä (B2B) segmenttejä. Tutkittavien toimialojen lukumäärä vaihtelee maasta toiseen. Ruotsissa yli 40 toimialaa/sektoria kuuluu EPSI:n ulkoisia asiakkaita koskevan tutkimuksen piiriin (kattaen yli 75 % BKT:stä).