Fortum lahjoitti jouluiloa

23 joulukuu 2014, 10:14

Fortum antaa vuosittain joululahjoituksen hyväntekeväisyyteen kaikissa suurimmissa toimintamaissaan. Fortumin oma henkilöstö valitsee kohteet äänestämällä.

Fortum antaa vuosittain joululahjoituksen hyväntekeväisyyteen kaikissa suurimmissa toimintamaissaan. Fortumin oma henkilöstö valitsee kohteet äänestämällä. Tänä vuonna lahjoitukset saivat Suomen Punainen Risti, Tukholman kaupunkilähetys, Puolan Child's Heart -säätiö, Viron Autetaan lapsia surussa -ohjelma, Latvian Jelgavassa toimiva Friend's class sisäoppilaitos, Liettuan Aurelija Makuniene -hyväntekeväisyysjärjestö ja Venäjällä kolme lasten hyväntekeväisyysjärjestöä. Fortum lahjoittaa vuosittain yhteensä noin 200 000 euroa hyväntekeväisyyteen.

"Henkilöstö on äänestämällä valinnut kussakin maassa järjestön, jolle Fortumin joululahjoitusvarat annetaan. Tuella voidaan auttaa konkreettisesti, kun se kohdistetaan yhteen kohteeseen kerrallaan. Järjestöjen kautta autamme suoraan hädänalaisia ihmisiä. Kiitos kaikille äänestäneille, jotka tällä tavoin olitte mukana auttamassa", sanoo viestintäjohtaja Helena Aatinen.

Suomessa henkilöstö valitsi lahjoituksen saajaksi Punaisen Ristin Nuorten turvatalotoiminnan. Turvataloissa 12–19-vuotiaat nuoret ja heidän perheensä saavat maksutonta apua. Perhehuoneissa nuoret voivat keskustella ongelmistaan ja tarvittaessa turvatalot tarjoavat väliaikaista majoitusta.

Ruotsin joululahjoituksen saaja on Tukholman kaupunkilähetyksen projekti Unga Station. Projekti auttaa monin tavoin vähävaraisia nuoria äkillisissä vaikeuksissa. Monipuoliseen tukitoimintaan kuuluu esimerkiksi lasten kesäleiritoiminta.

Puolassa Fortumin henkilöstö valitsi avustuskohteeksi Child´s Heart säätiön, joka antaa apua sydänsairaille lapsille ja heidän perheilleen. Säätiö myös valistaa ja viestii sydänsairauksien ehkäisystä ja hoidosta. Moton "Hyvä sydän voi pelastaa sydänvikaisen lapsen" mukaisesti uskomme, että Fortumin lahjoitus voi pelastaa henkiä.

Venäjällä lahjoituksen saavat samat paikalliset Fortumin voimalaitospaikkakunnilla toimivat kohteet kuin aikaisemmin pitkäaikaisen yhteistyön varmistamiseksi. Kaikki kolme järjestöä (Belchyonok childrens center, Gamoniya rehabilitation center ja Tyumen regional medical society) auttavat lapsia, joilla on fyysinen vamma, mielenterveysongelmia tai muita vaikeuksia elämässään.

Fortumin henkilöstö Virossa valitsi kohteeksi hyväntekeväisyysjärjestön, joka järjestää kriisiapua lapsille ja nuorille "Autetaan lapsia surussa!" ohjelman kautta. Sadat lapset menettävät vuosittain toisen tai molemmat vanhempansa. Ajoissa annettu ammattiapu ehkäisee mahdollisia pitkäaikaisia ongelmia. Toiminnan kautta lapset saavat vertaistukea toisilta samassa tilanteessa olevilta.

Latviassa tuen saajaksi äänestettiin Jelgavassa sijaitseva Friend´s class sisäoppilaitos, joka on tarkoitettu vakavasti vammaisille lapsille. Fortumin lahjoitusvarojen avulla koulu voi hankkia vuorovaikutteisen taulun, joka edistää koulua käyvien lasten fyysistä ja henkistä kehittymistä.

Myös Liettuassa lahjoitus annetaan lasten hyvinvoinnin tukemiseksi. Hyväntekeväisyysjärjestö Aurelija Makuniene huolehtii lahjakkaista lapsista, jotka elävät ilman vanhempiaan, sekä tukee myös vähävaraisia perheitä. Tänä vuonna järjestö tukee erityisesti Kleizun perhettä, joka on menettänyt tulipalossa kotinsa. Perheelle rakennetaan lahjoitusvaroin konttitalo, johon hankitaan myös uusi lämmityslaite.