Pörssitiedote

Fortumin Gasumin omistusosuuden myynti päätökseen

03 marraskuu 2014, 16:45

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 3.11.2014 klo 16.45 EET

Fortum on jo tämän päivän aikana saattanut päätökseen tänä aamuna ilmoittamansa Gasum Oy:n omistuksensa myynnin Suomen valtiolle.

Fortumin osakkeiden kauppahinta on noin 310 miljoonaa euroa. Yhtiö kirjaa kaupasta noin 190 miljoonan euron myyntivoiton eli noin 0,22 euroa/osake. Myyntivoitto kirjataan Fortumin Heat, Electricity Sales and Solutions -segmentin tämän vuoden neljännen vuosineljänneksen tulokseen.

Fortum Oyj
Helena Aatinen
Viestintäjohtaja, konserniviestintä

Lisätietoja:
Kari Kautinen, johtaja, strategia ja yritysjärjestelyt, 010 45 32174
Viestintäjohtaja Helena Aatinen, 010 45 20480
Sophie Jolly, johtaja, sijoittajasuhteet 010 45 32552


Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.com/fi

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin tuottamalla, myymällä ja jakelemalla sähköä ja lämpöä sekä tarjoamalla energia-alan asiantuntijapalveluja. Yhtiön toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle ja Puolaan. Vuonna 2013 Fortumin liikevaihto oli 6,1 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,6 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 8 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. www.fortum.com/fi