Lehdistötiedote

Fortumilta Suomen pohjoisin sähköautojen pikalatauspiste Leville

06 marraskuu 2014, 13:15

LEHDISTÖTIEDOTE 6.11. klo 13.15

Fortumin Charge & Drive -verkoston tähän mennessä pohjoisin sähköautojen pikalatauspiste Suomessa löytyy pian Leviltä. Hullu Poron yhteyteen tuleva latauspiste vihitään käyttöön lauantaina 8.11.2014 kello 14.45 Levin talvikauden avajaisten yhteydessä.

Levin pikalatauspiste on rakennettu Fortumin ja Plugit Finlandin yhteistyönä. Tähän asti Suomen pohjoisin Charge & Drive -latauspiste on sijainnut Oulussa. Levin pikalatauspiste soveltuu sekä japanilaisten että eurooppalaisten ladattavien ajoneuvojen nopeaan lataamiseen. Ajoneuvon  akuston saa pikalatauksella 80-prosenttisesti täyteen noin puolessa tunnissa.

Charge & Drive -latausverkosto toimii Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Suomessa verkostoon kuuluu yli 30 latausasemaa, joista reilu puolet on pikalatauspisteitä. Pohjoismainen latausverkosto kasvaa kevääseen 2015 mennessä nykyisestä noin 250:stä lähes 500 latauspisteeseen.

Fortum Charge & Drive on markkinoiden johtava latausratkaisujen hallintajärjestelmä. Konsepti tarjoaa sähköautoilijoille yksinkertaisen, nopean ja varman tavan ladata sähköautonsa. Fortum huolehtii asiakkaidensa latauspisteiden asentamisesta, sähköstä, ylläpidosta ja häiriöpalveluista. Latauspisteiden omistajille Charge & Drive -hallintajärjestelmä tarjoaa operaattoripalvelut pilvipalveluna. Tämä mahdollistaa mm. etähallinnan, käyttäjätunnistuksen sekä maksutoiminnot. 

Pikalatauspisteen vihkiäisten jälkeen Fortum ja Plugit Finland järjestävät sähköautoilutilaisuuden ravintola Wanha Porossa kello 15.00–15.45. Tilaisuudessa kuullaan asiantuntijoiden puheenvuoroja sähköautoilun nykytilanteesta sekä tulevaisuuden näkymistä. Puhumassa ovat Fortumin Charge & Drive -konseptista Suomessa vastaava Rami Syväri, Plugit Finlandin tekninen johtaja Ari Kurri sekä muita sähköisen liikenteen asiantuntijoita.

Fortum Oyj
Konserniviestintä


Lisätietoja:
Rami Syväri, sähköinen liikenne, Fortum Oyj,  p. 040 7095 566
Ari Kurri, tekninen johtaja, Plugit Finland Oy, p. 040 7490 360

Fortum Oyj
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin tuottamalla, myymällä ja jakelemalla sähköä ja lämpöä sekä tarjoamalla energia-alan asiantuntijapalveluja. Yhtiön toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle ja Puolaan. Vuonna 2013 Fortumin liikevaihto oli 6,1 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,6 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 8 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.
www.fortum.com/fi

Plugit Finland Oy
Plugit Finland Oy on sähköiseen liikenteeseen erikoistunut palveluyritys, jonka taustalta löytyy maamme mittakaavassa merkittävää alan osaamista. PlugItin toimenkuvaan kuuluvat muun muassa laadukkaat latausjärjestelmien kartoitus-, suunnittelu- ja rakentamispalvelut. www.plugit.fi