Pörssitiedote

Fortum myy omistuksensa Gasumissa Suomen valtiolle

03 marraskuu 2014, 09:45

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 3.11.2014 klo 09.45 EET

Fortum myy 31 prosentin omistuksensa suomalaisessa maakaasuyhtiö Gasum Oy:ssä Suomen valtiolle. Fortumin osakkeiden kauppahinta on noin 310 miljoonaa euroa. Fortum arvioi saattavansa kaupan päätökseen piakkoin. Fortum ennakoi kirjaavansa kaupasta noin 190 miljoonan euron myyntivoiton, eli noin 0,22 euroa/osake. Myyntivoitto kirjataan Fortumin Heat, Electricity Sales and Solutions -segmentin tämän vuoden neljännen vuosineljänneksen tulokseen.  

Fortumin päätös myydä osakkuutensa Gasumissa on osa yhtiön vuonna 2012 käynnistämää tehostamisohjelmaa, jonka myötä ydinliiketoimintaan kuulumattomia omaisuuseriä myydään. Fortum keskittyy strategiansa mukaisesti vähäpäästöiseen sähköntuotantoon, energiatehokkaaseen sähkön ja lämmön yhteistuotantoon sekä myyntiin ja innovatiivisiin asiakasratkaisuihin.

Myös saksalainen E.ON on sopinut myyvänsä 20 prosentin omistuksensa Gasum Oy:ssä Suomen valtiolle. Kaupan myötä valtion omistusosuus Gasumissa kasvaa nykyisestä 24 prosentista yhteensä 75 prosenttiin. 

Fortum Oyj
Helena Aatinen
Viestintäjohtaja

Lisätietoja:
Kari Kautinen, johtaja, strategia ja yritysjärjestelyt, 010 45 32174
Viestintäjohtaja Helena Aatinen, 010 45 20480
Sophie Jolly, johtaja, sijoittajasuhteet 010 45 32552
Fortum Media Desk 040 1982 843

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.com/fi

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin tuottamalla, myymällä ja jakelemalla sähköä ja lämpöä sekä tarjoamalla energia-alan asiantuntijapalveluja. Yhtiön toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle ja Puolaan. Vuonna 2013 Fortumin liikevaihto oli 6,1 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,6 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 8 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.
www.fortum.com/fi