Lehdistötiedote

Fortum ja Renault pikalatauspisteitä koskevaan yhteistyöhön Norjassa

13 lokakuu 2014, 12:00

LEHDISTÖTIEDOTE 13.10.2014

Fortum ja Renault aloittavat sähköautojen pikalatauspisteitä koskevan yhteistyön Norjassa. Seuraavien yhdeksän kuukauden aikana pohjoismainen Charge & Drive -latausverkosto kasvaa noin 500 älykkääseen latauspisteeseen. Valitsemalla Fortum Charge & Driven Renault tarjoaa asiakkailleen markkinoiden johtavan sähköautojen latausratkaisun. Renault antaa myös jokaiselle uuden Renault Zoe:n ostajalle mahdollisuuden ladata sähköautonsa ilmaiseksi ensimmäiset 12 kuukautta.

"Se, että Renault yhdessä muiden huipputason autonvalmistajien ja yritysten kanssa valitsee meidät yhteistyökumppanikseen Norjan kilpailluilla markkinoilla, on paras mahdollinen suositus Charge & Drive -ratkaisullemme.  Fortum on sitoutunut tekemään sähköautojen lataamisesta helppoa ja vaivatonta. Kasvavan latausverkoston ansiosta voimme palvella entistä paremmin niin yksityissähköautoilijoita kuin yritysasiakkaitammekin", sanoo Jan Haugen Ihle, Fortum Charge & Drive Norjan maajohtaja.

Sopimus kattaa kaiken kaikkiaan sata latausasemaa, jotka sijoitetaan autoilun kannalta oleellisiin paikkoihin. Valtaosa uusista latauspisteistä on 22 kW:n pikalatauspisteitä. Fortum vastaa latauspisteiden palveluvalikoimasta, asentamisesta sekä ylläpidosta.

"Halusimme löytää kumppanin, jolla on selkeä käsitys siitä, miten Renaultin strategiaa tukeva pikalatausverkosto voidaan perustaa, ja kuinka sen toimintaa tulee harjoittaa", toteaa Renault Norjan toimitusjohtaja Anders Gadsbøll. "Valintamme oli helppo, koska Fortum Charge & Drive vastaa korkeita standardeja, on alan johtava toimija ja pystyy lisäämään tarvitsemamme pikalatauspisteet nykyiseen latausverkostoonsa", hän jatkaa.

Fortumilla on yli kymmenen vuoden kokemus sähköautojen latausratkaisujen kehittämisessä. Fortumin Charge & Drive on tänä päivänä markkinoiden johtava latausratkaisujen hallintajärjestelmä. Palveluoperaattorien on helppo ottaa järjestelmä käyttöönsä ja kasvattaa latausverkostoaan joustavasti "pay-as-you-grow" -mallin ansiosta.

"Charge & Drive -ratkaisu mahdollistaa asiakkaan latausasemien liittämisen osaksi latausverkostoa, jolloin he saavat käyttöönsä kaikki toiminnallisuudet, joita tarjoamme Norjan kilpailuilla sähköautomarkkinoilla. Asiakas voi aloittaa ottamalla käyttöönsä vain perustoiminnot ja lisätä kehittyneempiä palveluja valikoimaansa tarpeen mukaan", kertoo Markus Hökfelt, Fortum Charge & Drive -ratkaisun Pohjoismaiden johtaja.

Charge & Drive -latausverkosto toimii Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa. Oslon alueen latausverkosto koostuu tänä päivänä 75 pikalatauspisteestä. Ensi vuoden toiseen neljännekseen mennessä Norjan latausverkosto kasvaa lähes puolella 145 latauspisteeseen. Kevääseen 2015 mennessä pohjoismainen latausverkosto kasvaa 250:stä lähes 500 latauspisteeseen.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja
Jan Haugen Ihle, maajohtaja, Fortum Charge & Drive Norja, +47 90 745 215

Fortum Charge & Drive
Fortum Charge & Drive on kokonaisvaltainen ratkaisu, joka kattaa kaikki sähköautojen latausasemien hallintaan liittyvät prosessit. Charge & Drive on pilvipohjainen järjestelmä, joka perustuu avoimeen ja standardoituun arkkitehtuuriin. Sen ansiosta teemme yhteistyötä markkinoiden parhaiden kumppaneiden kanssa.

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin tuottamalla, myymällä ja jakelemalla sähköä ja lämpöä sekä tarjoamalla energia-alan asiantuntijapalveluja. Yhtiön toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle ja Puolaan. Vuonna 2013 Fortumin liikevaihto oli 6,1 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,6 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 8 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. www.fortum.com/fi