Pörssitiedote

Fortumin osakkeenomistajien nimitystoimikunnan kokoonpano muuttuu

08 syyskuu 2014, 09:00

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 8.9.2014 klo 9.00 EEST

Aiemmin tiedotetun mukaisesti Fortum on kutsunut koolle osakkeenomistajien nimitystoimikunnan, jonka muodostavat syyskuun ensimmäisen päivän omistustietojen mukaisesti kolmen suurimman osakkeenomistajan edustajat: valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosasto, KELA ja Valtion Eläkerahasto. Omistajatahoista Valtion eläkerahasto on ilmoittanut jättävänsä nimitysoikeutensa käyttämättä.

Nimitystoimikunnassa toimivat osastopäällikkö Eero Heliövaara ja pääjohtaja Liisa Hyssälä sekä Fortumin hallituksen puheenjohtaja Sari Baldauf.

Osakkeenomistajien nimitystoimikunnan tarkoituksena ja tehtävänä on valmistella ja esitellä varsinaiselle yhtiökokoukselle, ja tarvittaessa ylimääräiselle yhtiökokoukselle, ehdotus seuraavissa asioissa: ehdotus hallituksen jäsenten palkitsemisesta, lukumäärästä ja hallitukseen valittavista jäsenistä. Lisäksi toimikunnan tehtävänä on etsiä hallituksen jäsenten seuraajaehdokkaita.

Nimitystoimikunta toimittaa yhtiön hallitukselle ehdotuksensa varsinaiselle yhtiökokoukselle 31.1.2015 mennessä.

Fortum Oyj
Helena Aatinen
Viestintäjohtaja
010 452 0480

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.com/fi

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin tuottamalla, myymällä ja jakelemalla sähköä ja lämpöä sekä tarjoamalla energia-alan asiantuntijapalveluja. Yhtiön toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle ja Puolaan. Vuonna 2013 Fortumin liikevaihto oli 6,1 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,6 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 8 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.
www.fortum.com/fi