Fortumin Loviisan voimalaitos koestaa uusittuja varoventtiilejä 17.‒22.9.2014

Loviisan voimalaitos koestaa Loviisa 2 -laitosyksikön uusittuja tuorehöyryn varoventtiilejä ylösajon aikana. Koestukset alkavat keskiviikkona 17.9.2014 ja päättyvät perjantaina 19.9.2014. Höyryn purkausäänet kuuluvat Hästholmenin lähiympäristöön.

Loviisan voimalaitoksella on menossa höyrylinjojen päävaroventtiilien uusintaprojekti. Projekti liittyy laitoksen käyttöiän hallintaan ja turvallisuusparannusohjelmaan. Molemmilla laitosyksiköllä on 12 päävaroventtiiliä, joista puolet uusitaan vuosina 2014‒2016. Uudistuksella parannetaan ympäristön säteilyturvallisuutta onnettomuusolosuhteissa. Uudet varoventtiilit kestävät myös veden puhalluksen ja sulkeutuvat puhalluksen jälkeen luotettavasti. Mahdollisen onnettomuuden jälkivaiheessa ne estäisivät aiempaa tehokkaammin aktiivisuuden leviämisen ympäristöön.

Uudet tuorehöyryn varoventtiilit viritetään avautumaan ensimmäisenä ja paikoilleen jäävät vanhat varoventtiilit viritetään korkeampaan toimintapaineeseen. Venttiileille tullaan tekemään koestuksia vuosittain totuttuun tapaan ja niistä tiedotetaan lehti-ilmoituksella sekä Fortumin kotisivuilla.

Fortum Oyj

Konserniviestintä

Lisätietoja koestuksesta: Anna-Maria Länsimies, viestintäpäällikkö, puh 040 161 4204