Asiakkaiden aktiivinen kuunteleminen toi Fortumille Vuoden Reilu kaukolämpö yritys -tunnustuksen

28 elokuu 2014, 11:55

Kuluttajia ja energiateollisuutta edustava raati antoi tunnustusta myös yhdessä asiakkaiden kanssa kehitetylle ja helppolukuiselle Fortum e-raportille.

Fortumilla oli kunnia vastaanottaa Vuoden Reilu kaukolämpö yritys -tunnustus elokuun lopussa 2014. Kuluttajia ja energiateollisuutta edustava raati perusteli valintaa sillä, että Fortum on ottanut aktiivisesti asiakkaat mukaan erilaisiin tuotekehitys- ja viestintähankkeisiin. Yhtiön asiakassuhteiden hoitaminen on ollut suunnitelmallista, ja tämän työn tuloksena on syntynyt asiakaslähtöisiä tuotteita ja ymmärrettävää viestintää.

"Kaukolämpöasiakkaiden kuunteleminen ja huolenpito tuottaa palkintoja ja ennen kaikkea tyytyväisiä asiakkaita, jotka voivat iloita uusista tuotteista", totesi palkintoraadin puheenjohtaja Martti Luukko Kuluttajaliitosta.

"Olemme ottaneet asiakkaat mukaan tuotekehityshankkeisiin ja kokemukset niistä ovat olleet kaikkien kannalta erinomaisia. Siksi haluamme toivottaa asiakkaamme jatkossakin tervetulleiksi projekteihimme ja antamaan palautetta meille", Fortumin myyntijohtaja Miikka Veikkola totesi palkintojenjakotilaisuudessa.

Helppolukuinen Fortum e-raportti sai myös tunnustusta

Kilpailun Asiakasteko-sarjassa voitto jaettiin Savon Voima Oy:n ja Fortum Power and Heat Oy:n välillä. Raadin mielestä Fortumin asiakkaiden kanssa kehitetty uusi sähköpostiin perustuva helppolukuinen seurantaraportointijärjestelmä, Fortum e-raportti, oli palkinnon arvoinen.

"Asiakkaiden arkeen tutustuminen johtaa sellaisten palveluiden kehittämiseen, jotka oikeasti helpottavat asiakkaiden arkea", raati totesi perusteluissa.

Savon Voima puolestaan oli raadin mukaan poikkeuksellisen aktiivisella toiminnallaan edistänyt asiakkaidensa lämmitysjärjestelmien oikeanlaista, energiatehokasta ja turvallista toimintaa.

Vuoden Reilu kaukolämpö - palkinnot jaettiin 27.8.2014 Kaukolämpöpäivien yhteydessä.

Vuoden Reilu kaukolämpö yritys -kilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Reilu kaukolämpö -raadissa ovat mukana Suomen Kiinteistöliitto ry, Suomen Isännöintiliitto ry, Senaatti-kiinteistöt, Kuluttajaliitto sekä Energiateollisuus ry. Energiateollisuus ry:n organisoima Asiakasteko- ja innovaatiokilpailu järjestettiin tämä vuonna ensimmäistä kertaa ja mukana oli Suomen Kiinteistöliitto ry, Aalto yliopisto, Sitra ja Kuluttajalehti.