Joensuun bioöljylaitokselle maakunnallinen ympäristöpalkinto

02 kesäkuu 2014, 12:10

Fortumin bioöljylaitoshanke sai ​Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen maakunnallisen ympäristöpalkinnon.

Ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka jakoi ympäristöpalkinnot Joensuussa 2.6.2014.

Bioöljylaitoshanke palkittiin yrityssarjassa. Palkintoa perusteltiin sillä, että nopeapyrolyysiteknologiaan perustuva Fortumin bioöljylaitos on teollisessa mittakaavassa ensimmäinen laatuaan koko maailmassa ja näin koko Pohjois-Karjalan kannalta erittäin merkittävä innovatiivinen kilpailutekijä. Pilottihankkeisiin usein kuuluvista vastoinkäymisistä huolimatta innovatiivista kehitystoimintaa on jatkettu ja odotukset tulevaisuuden menestystarinaksi ovat suuret. Bioöljylaitos sopii myös mainiosti osaksi Innovatiiviset kaupungit -ohjelman (INKA) biotalous -osiota, jonka valtakunnalliseen vetovastuuseen Joensuu on valittu.

Yhteisösarjassa palkittiin Kalliojärven kyläyhdistys Valtimolta ja henkilösarjassa Maaseudun sivistysliiton aluepäällikkö Timo Reko.

Fortumin palkinnon vastaanotti aluejohtaja Timo Partanen.