Lehdistötiedote

Fortum ja Hubject yhteistyöhön sähköautojen latauksessa

04 huhtikuu 2014, 13:00

Fortum Oyj lehdistötiedote 4.4.2014


Fortumin Charge & Drive -latausasemia käyttävät sähköautoilijat voivat jatkossa käyttää myös eurooppalaista Intercharge-latausasemaverkostoa. Fortum ja Hubject ovat solmineet yhteistyötä koskevan sopimuksen.

Sähköautot kehittyvät nopeasti ja sähköautoilijoiden määrä on kasvussa. Samalla sähköautoilijoille kehitetään uusia palveluja ja autojen latausasemaverkostoa laajennetaan. Esimerkiksi Hubjectin Intercharge-latausasemaverkosto koostuu jo yli 2000 latausasemasta eri puolilla Eurooppaa.

Fortumin ja Hubjectin sopimus avaa myös Fortumin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa sijaitsevat sähköautojen latausasemat Intercharge-latausasemaverkoston käyttäjille.

”Sähköautoilijat arvostavat sitä, että voivat ladata sähköauton millä tahansa latausasemalla, riippumatta siitä kuka aseman omistaa, Fortumin Charge & Drive -hankkeen vetäjä Markus Hökfelt kertoo.

Myös latausasemien omistajat hyötyvät siitä, että mahdollisimman moni sähköautoilija käy asemalla lataamassa autonsa.

Hubjectin Intercharge-latausasemaverkon käyttämä eRoaming-laskutusjärjestelmä mahdollistaa sähköauton lataamisen ja latauksen maksamisen kaikille autoilijoille, riippumatta siitä kuka latausaseman omistaa. Periaate on sama kuin matkapuhelimen käyttömahdollisuus eri operaattoreiden verkkoalueilla ulkomailla.

”Suomessa sähköauton lataaminen on monella latausasemalla vielä ilmaista. Kehitys kulkee kuitenkin siihen suuntaan, että latausasemien käyttö muuttuu tulevaisuudessa maksulliseksi. Maksamista varten tarvitaan helppokäyttöisiä ratkaisuja”, Hökfelt toteaa.

Fortum on hyvällä menestyksellä testannut helppokäyttöistä latauksen laskutusjärjestelmää Norjassa sijaitsevilla pikalatausasemillaan vuodesta 2012.

”Yhteistyö Hubjectin kanssa avaa kaikille pohjoismaisille sähköautojen ja ladattavien hybridiautojen omistajille helppokäyttöisen maksullisten latausasemien verkoston kaikkialla Euroopassa. Verkostossa käytössä oleva maksujärjestelmä otetaan käyttöön Fortumin Charge & Drive -latausasemilla vuoden 2014 aikana”, Markus Hökfelt kertoo.

Lisätietoja:
Markus Hökfelt, puh. +46 86718004, markus [piste] hokfelt [ät] fortum [piste] com
Rami Syväri, puh. 010 456 5566, rami [piste] syvari [ät] fortum [piste] com

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin tuottamalla, myymällä ja jakelemalla sähköä ja lämpöä sekä tarjoamalla energia-alan asiantuntijapalveluja. Yhtiön toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle ja Puolaan. Vuonna 2013 Fortumin liikevaihto oli 6,1 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,6 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 9 500 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. www.fortum.com/fi

Fortum Charge & Drive
Fortum tarjoaa sähköautoilijoille Charge & Drive -nimen alla sähköautojen lataukseen liittyviä laite- ja asiantuntijapalveluja. Sen lisäksi, että Fortum omistaa ja ylläpitää omia sähköautojen latausasemia yhtiö auttaa Fortumilta latausasemia hankkivia asemien käytössä, tarjoten helppokäyttöisiä laskutusratkaisuja ja 24/7 auki olevia käytöntukipuhelinpalveluja Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Fortum Charge & Drive on markkinajohtaja pohjoismaisilla sähköautojen latausasemamarkkinoilla. Yhteistyökumppaneita ovat muun muassa McDonald's, Nissan sekä useat kauppakeskukset ja hotelliketjut. Fortumin Charge & Drive -latausasemaratkaisu valittiin parhaaksi M2M-ratkaisuksi Euro Cloud Awardissa vuonna 2012.

Hubject
Hubject GmbH on BMW Grupin, Daimlerin, EnBW:n RWE:n ja Siemensin perustama yhteistyöhanke. Hubject yhdistää latausasemaverkostoja koko Euroopassa ja pyrkii tekemään sähköautojen latauksen autoilijoille mahdollisimman helpoksi. Sen lisäksi, että Hubject liittää markkinoilla toimivia latausasemayrittäjiä yhteen, yhteistyöhanke tarjoaa myös IT-palveluja uusille latausasemayrittäjille. Lisätietoja hankkeesta löytyy osoitteesta www.hubject.com