Lehdistötiedote

Espoon Keilaniemen alueen kehittämisen käynnistyessä Fortum siirtyisi uusiin pääkonttoritiloihin Espoossa

30 huhtikuu 2014, 13:43

LEHDISTÖTIEDOTE 30.4.2014

Fortum esittää Espoon kaupungille Keilaniemessä sijaitsevan, peruskorjausvaiheeseen tulleen toimistotornin muuttamista asumiskäyttöön osana Espoon kaupungin Keilaniemen alueen kehittämistä. Suunnitelmien toteutuessa Fortum luopuisi nykyisistä pääkonttoritiloistaan ja siirtyisi vuokralle samalle alueelle rakennettaviin nykyaikaisiin toimistotiloihin.

Kansainvälisen yrityksen pääkonttorissa tarvitaan tiloja, joita voidaan muunnella esimerkiksi henkilöstön ja projektityöskentelyn sekä sähköisten yhteyksien ja videoneuvottelujen mukaan. Keilaniemen alueen kehityssuunnitelmat sisältävät Fortumin tarpeisiin sopivaa uutta toimistotilaa, jolloin Fortumin kotipaikka säilyisi Espoossa.

Fortumin tornitalon ja rakentamattoman tontin käyttö asuntorakentamiseen parantaisi merkittävästi Keilaniemen metroalueen kehittämistä eläväksi kaupunginosaksi. Asuntojen rakentaminen merelliselle kaupunkialueelle mahdollistaisi palvelujen monipuolisen kehittämisen, lisäisi viihtyvyyttä ja toisi alueen pelkkää toimistokäyttöä paremmin asukkaiden käyttöön. Metrolinjan ja Keilaniemen metroaseman rakentaminen tukee alueen käytön monipuolistamista.

Fortumin tornitalon peruskorjaus asumiskäyttöön toteuttaisi kestävän kehityksen ja modernin kaupunkiasumisen periaatteita: rakennus peruskorjataan parhaiten tarkoitukseen soveltuvaan uusiokäyttöön ja merellistä kaupunkialuetta laajennetaan asumiskäyttöön. Peruskorjauksessa rakennuksen energia- ja käyttötehokkuus voidaan nostaa nykyajan vaatimusten mukaisiksi. Lisäksi Keilaniemen alueen kehittämisellä olisi suuri elinkeino- ja työvoimapoliittinen merkitys.

Fortum selvittää pääkonttoritilojensa kehittämistä yhdessä Ilmarisen, Rakennusosakeyhtiö Hartelan, ja SATOn kanssa.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja antavat:
Mika Lahti, hankinta- ja kiinteistöjohtaja, Fortum, puh. 040 - 511 0370
Helena Aatinen, viestintäjohtaja, Fortum, puh. 040 - 548 6675

Fortumin Keilaniemen pääkonttoritilat - taustatietoa toimituksille:
Fortumin Keilaniemen 84-metriä korkea toimistotorni on Espoon maamerkki ja Suomen korkeimpia rakennuksia. Tornin rakentaminen alkoi vuonna 1973 ja se otettiin käyttöön vuonna 1976. Rakennuksen suunnitteli arkkitehtitoimisto Castrén-Jauhiainen-Nuuttila öljynjalostaja Neste Oy:lle pääjohtaja Uolevi Raaden toimesta, mistä syystä rakennusta on kutsuttu leikillisesti Raaden hampaaksi. Kun Imatran Voima ja Neste yhdistyivät Fortumiksi, pääkonttoritoiminnot keskitettiin Keilaniemen torniin. Rakennus on nyt peruskorjausvaiheessa.

Tornitalon lisäksi Fortumin pääkonttoritiloihin kuuluu viereinen Keilalammen toimistorakennus, joka on otettu käyttöön vuonna 1994.

Tiloissa työskentelee yhteensä noin 1350 henkilöä.

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin tuottamalla, myymällä ja jakelemalla sähköä ja lämpöä sekä tarjoamalla energia-alan asiantuntijapalveluita. Yhtiön toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle ja Puolaan. Vuonna 2013 Fortumin liikevaihto oli 6,1 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,6 miljardia euroa. Maaliskuun 2014 lopussa konsernissa työskenteli noin 8 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. www.fortum.com/fi