Lehdistötiedote

Fortumin Uimaharjun sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitos Stora Ensolle

04 joulukuu 2013, 09:01

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 4.12.2013

Uimaharjun voimalaitos sijaitsee Joensuun Enossa, Stora Enson Enocellin sellutehtaan alueella. Se tuottaa sähköä ja prosessihöyryä Enocellin tehtaalle. Voimalaitos koostuu 100 megawatin kiinteän polttoaineen leijupetikattilasta ja 99 megawatin turbogeneraattorista.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Jouni Haikarainen, johtaja, Fortum, Heat-divisioona, Suomi, puh. 040 709 5690

Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2012 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,7 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 400 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi